Externe

Acțiunile contrabandiștilor cu țigări infirmă declarațiile triumfaliste ale premierului Filat (VIDEO)

22 septembrie 2010 13:27
Vizualizări: 1117
0

Autoritățile române au reținut șapte persoane suspectate caref ac parte dintr-o reţea de trafic cu ţigări din Moldova. Suspecții au fost reținuți marţi seară, în urma unor descinderi care au avut loc în mai multe localităţi din judeţul Argeş (România).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, anchetatorii au descins simultan în 11 locaţii din patru localități. Oficialul român a subliniat că în urma percheziţiilor fiind ridicate pentru cercetări peste 100.000 de pachete de ţigări de contrabandă provenite din Republica Moldova. Cercetările au fost derulate pe parcursul mai multor luni, fiind vizată o reţea care aproviziona cu ţigări de contrabandă piaţa neagră din judeţul Argeş.

Autoritățile române au specificat că prejudiciul creat bugetului român prin activitatea infracţională desfăşurată de membrii grupării a fost estimat la peste 123 mii dolari.

Recent, într-o apariție la postul public TV ”Moldova-1”, premierul moldovean, Vladimir Filat, a declarat că anume în perioada aflării acestuia la guvernare nivelul contrabandei cu țigări s-ar fi redus. În susținerea declarațiilor sale premierul moldovean a adus unele date statistice publicate într-un raport străin. Fiat a refuzat oferirea acestui raport presei în pofida promisiunilor sale făcute public în cadrul aceleași apariții televizate.

Potrivit mai multor observatori moldoveni, creşterea considerabilă a cazurilor de contrabandă cu ţigări din Moldova a fost atestată odată cu venirea lui Vladimir Filat în fruntea Guvernului. De menţionat că atât şeful Serviciului Grăniceri, cât şi directorul Serviciului Vamal al Moldovei, care este şi ruda lui Filat, au fost propuşi în această funcţie de către actualul Premier, în privinţa căruia procurorii români au intentat un dosar penal pe caz de contrabandă cu ţigări, încă la finele anilor ’90. Din aprilie 2009, șeful Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, a fost numit în funcţia de administrator al companiei române “KAPITAL INVEST COMPANY” S.A., în care acţionarii majoritari sunt soţii Filat Vladimir şi Filat Nadejda (Sanda).

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool