IT & Ştiinţă

Ministrul Educaţiei nu cunoaşte numărul pedagogilor reangajaţi după lichidarea mai multor şcoli

6 octombrie 2010 13:27
Vizualizări: 1368
0

Ministrul Educaţiei, Leonid Bujor, nu a putut specifica numărul exact de cadre didactice care au fost reangajate în câmpul muncii după optimizarea instituţiilor de învăţământ în care activau.

“Toţi colaboratorii sunt angajaţi în câmpul muncii. Majoritatea absolută a acestor profesori au fost angajaţi“, a declarat ministrul Educaţiei, solicitat de agenţia OMEGA să specifice numărul exact de cadre didactice care după disponibilizările din acest an au fost încadrate în câmpul muncii.

Bujor a anunţat că ministerul Educaţiei “a optimizat prin absorbţie 14 instituţii de învăţământ“, fără a specifica câţi profesori şi unde au fost reangajaţi. Totodată, ministrul Educaţiei, a declarat că până la 1 septembrie 2011 urmează să fie optimizate celelalte 500 de şcoli medii generale.

În acelaşi timp, colective de învăţători de la cinci şcoli profesionale din ţară care au fost închise, au declarat pentru agenţia OMEGA că nu au în localităţile de baştină locuri de muncă, iar în alte instituţii de învăţământ acestea sunt ocupate de alte cadre didactice.

Conform Planului de optimizare a sistemului de învăţământ, din cadrul Programului de stabilire şi relansare economică a Republicii Moldova pe anii 2009-2011, elaborat de Guvernul Filat, se prevede închiderea a 60 de instituţii, reorganizarea a circa 130 de instituţii de învăţământ şi crearea a 50 de şcoli de circumscripţie. La fel, conform Programului  ”Relansăm Moldova”, prezentat de Vladimir Filat la Bruxelles, se preved reduceri substanțiale de personal în școli.

Obiectivul, asumat de Guvernul Filat, prevede optimizarea numărului de cadre didactice şi nedidactice, prin reduceri de personal în instituțiile școlare. ”Optimizarea va determina micşorarea numărului de cadre didactice şi nedidactice, va reduce cheltuielile de întreținere a instituțiilor şcolare şi va optimiza raportul elev/profesor, ajustându-l la normele internaționale”, se menționează în document.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool