IT & Ştiinţă

Program PCRM: Până în 2015 învăţământul de stat trebuie să fie gratuit în totalitate

11 octombrie 2010 12:32
Vizualizări: 1451
0

Programul electoral al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova propune renunţarea treptată de la studii în bază de contract în cadrul universităţilor de stat şi creşterea numărului locurilor de studii finanţate de la buget, care către anul 2015 trebuie să fie gratuit în totalitate.

Propunerea comuniştilor este o continuare a programului iniţiat în anul 2007, când guvernarea comunistă şi-a propus odată cu elaborarea noului Cod al Învăţământului să renunţe la studiile în bază de contract. Astfel, una din prevederile Codului dat era majorarea treptată şi anuală a numărului de locuri bugetare în universităţi.

Doar în anul de studii 2008-2009, numărul locurilor bugetare la universităţile de stat a fost majorat cu 30 la sută, sau cu 10 mii de locuri, în comparaţie cu anul 2007.

Astfel, în  noul program electoral al PCRM se prevede “majorarea anuală a numărului de locuri finanţate de la bugetul de stat în instituţiile secundare – profesionale, mediu de specialitate şi superior, pornind de la necesităţile economiei naţionale, restabilirea imediată a numărului de locuri finanţate de la buget în anii de studii 2008-2009, iar până în anul 2015 învăţământul de stat trebuie să fie gratuit în totalitate“.

Programul electoral al PCRM a fost prezentat publicului la 9 octombrie curent. Partidul Comuniştilor a fost prima formaţiune care și-a prezentat programul electoral.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool