Politică

PCRM propune măsuri pentru încadrarea tinerilor în câmpul muncii

14 octombrie 2010 15:01
Vizualizări: 995
0

Politicile de tineret ale PCRM pe care intenţionează să o realizeze formaţiunea în următorii 4 ani, prevede realizarea măsurilor, îndreptate spre asigurarea cu serviciu a tinerilor.

În special, programul politicile de tineret ale Partidului Comuniştilor, cu denumirea “OFERTA PCRM pentru TINEri!“, prevede “majorarea îndemnizaţiei pentru tinerii absolvenţi ai facultăţilor de pedagogie şi medicină care vor merge să activeze în mediul rural de la 24.000 de lei până la 40.000 lei pentru absolvenţi ai colegiilor şi de la 30.000 de lei până la 50.000 de lei pentru absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior“.

PCRM mai propune “extinderea, începând cu 2011, a categoriilor de beneficiari ai îndemnizaţiei pentru tinerii specialişti în domeniul culturii şi artelor, asistenţei sociale şi domeniului agrar“.

În cadrul politicilor de tineret anunţate de PCRM, formaţiunea propune relansarea programului naţional de abilitare economică a tinerilor. “Statul va contribui la crearea a cel puţin 300 de afaceri noi anual aşa cum a fost planificat încă în 2008, dezvoltate de tineri prin mecanisme de grantare/creditare preferenţială“, se spune în program.

Partidul Comuniştilor a mai planificat “crearea unei diviziuni separate în cadrul Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă,  pentru asistarea direcţionată a tinerilor în procesul de plasament în cîmpul muncii“; “crearea unui sistem de motivare în baza parteneriatului public-privat de organizare şi realizare a practicii studenţilor, cu ulterioara considerare şi recunoaştere a acesteia“; “instituirea unui mecanism flexibil de susţinere a examenelor pentru studenţi, în vederea extinderii perioadei de şedere pentru programele de plasament de tipul Work and Travel, Au Pair“ şi altele.

Angajarea în câmpul muncii a tinerilor este una dintre prevederile politicilor de tineret lansate de PCRM joi, 14 octombrie. Programul “OFERTA PCRM pentru TINEri!“ conţine cinci puncte şi prevede; asigurarea accesului liber la studii pentru tineri, acordarea garanţiilor sociale pentru tineri şi familiile tinere, consolidarea şi dezvoltarea sectorului asociativ de tineret, precum şi încadrarea în câmpul muncii a tinerilor absolvenţi.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool