Politică

PCRM se angajează să consolideze şi să dezvolte sectorul asociativ de tineret

14 octombrie 2010 15:11
Vizualizări: 920
0

Una dintre direcţiile politicilor de tineret ale Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, cu denumirea “OFERTA PCRM pentru TINEri!“, ţine de consolidarea şi dezvoltarea sectorului asociativ de tineret din Moldova.

Ţinând cont de faptul că Guvernul liberal-democrat, condus de Vladimir Filat, a redus considerabil bugetul pentru asigurarea activităţii organizaţiilor de tineret, PCRM intenţionează să majoreze volumul acestui buget. Totodată, PCRM intenţionează să se ocupe de “promovarea educaţiei non-formale“ şi să adopte “strategia cu privire la educaţia non-formală, elaborată în 2008“.

Conform programului, se prevede crearea centrelor pentru copii şi tineret, precum şi finalizarea construcţiei Centrului Republican pentru Copii şi Tineret şi obţinerea statutului de centru de excelenţă regional pentru CRCT. Reprezentanţii PCRM remarcă că doar în trei ani de aflare la guvernare a Partidului Comuniştilor, au fost construite peste 80 de centre, însă pe timpul Alianţei pentru Integrare Europeană – nici un centru.

Consolidarea şi dezvoltarea sectorului asociativ de tineret este una dintre prevederile politicilor de tineret prezentate joi, 14 octombrie, de PCRM cu denumirea “OFERTA PCRM pentru TINEri!“. Programul “OFERTA PCRM pentru TINEri!“ conţine cinci puncte şi prevede asigurarea accesului liber la studii pentru tineri, acordarea garanţiilor sociale pentru tineri şi familiile tinere, consolidarea şi dezvoltarea sectorului asociativ de tineret, precum şi încadrarea în câmpul muncii a tinerilor absolvenţi.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool