Politică

PCRM este gata să asigure garanţii sociale pentru tineri şi tinerele familii

14 octombrie 2010 15:26
Vizualizări: 898
0

Asigurarea garanţiilor sociale pentru tineri şi tinerele familii este una dintre direcţiile politicilor de tineret ale Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, prezentate joi, 14 octombrie, cu denumirea “OFERTA PCRM pentru TINEri!“,

Ţinând cont de faptul că actualul Guvern condus de Vladimir Filat a stopat programul iniţiat de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova privind susţinerea familiilor tinere, în cadrul căruia 100 de familii tinere au obţinut locuinţe, PCRM propune “relansarea programului de locuinţe pentru tinerele familii din mediul rural“.

Totodată, PCRM propune “majorarea anuală cu cel puţin 15% a burselor studenţeşti la toate treptele de învăţământ“, amintind că “2010 a fost primul an când bursele nu au fost majorate, ci din contra, pentru unele categorii de studenţi au fost îngheţate, iar pentru alţii - reduse“.

La fel, Partidul Comuniştilor propune “crearea unui sistem de facilităţi pentru studenţii de la toate treptele de învăţământ  în ceea ce ţine de accesul preferenţial la servicii, în special cele din transportul public, instituţiile din domeniul culturii şi artei, accesul la sport“.

Programul prezentat de PCRM conţine cinci puncte şi prevede; asigurarea accesului liber la studii pentru tineri, acordarea garanţiilor sociale pentru tineri şi familiile tinere, consolidarea şi dezvoltarea sectorului asociativ de tineret, precum şi încadrarea în câmpul muncii a tinerilor absolvenţi.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool