Politică

Tineretului are cu ce compara activitatea actualei guvernări

14 octombrie 2010 15:55
Vizualizări: 924
0

După un an de guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană, tinerii au cu ce compara activitatea actualei guvernări cu cea anterioară, privind implementarea politicilor de tineret.

Ion Ceban, fost viceministru al Educaţiei, candidat pe listele electorale ale PCRM, susţine că fosta guvernare a lansat câteva iniţiative importante cu privire la politicile de tineret, care “au fost transpuse în documentele programatice, dar nu au fost realizate“.

“Primul ţine de majorarea numărului locurilor de studii la buget. Doar în 2008 a fost cu 30 la sută acest lucru efectuat. Dacă ne referim la programul economic, ceea ce propunem ca şi extindere, până în 2010, conform programului, trebuiau să fie create peste o mie de afaceri. Aşa cum au fost create peste 400 la acest capitol, în 2008, aşa am şi rămas“, a declarat Ceban, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, sursa citată s-a referit şi la programul naţional de asigurare cu locuinţe gratuite a cadrelor didactice şi a medicilor tineri, care sunt de acord să lucreze în localităţile rurale. “Cât ţine de spaţiul locativ pentru tineri în mediul rural, am propus o iniţiativă. Mai mult ca atât a fost specificată astăzi suma de 57 mln de lei, care urma sa fie destinată celor peste 500 de solicitanţi. Această sumă a fost tăiată anul trecut“, a anunţat sursa citată.

În aceeaşi declaraţie s-a făcut referire şi la indemnizaţiile achitate specialiştilor tineri, care se angajează în localităţile rurale. “Noi am oferit la mii de tineri indemnizaţii pentru a participa în mediul rural în calitate de pedagogi şi medici. Am zis că vrem să extindem categoria de beneficiari. Lucrul acesta a fost planificat anterior şi transpus foarte clar când trebuia să se realizeze, doar că cineva nu vrea sau nu-i place să citească aceste programe“, a mai adăugat Ion Ceban.

Fostul viceministru al Educaţiei s-a referit şi la bursele de studii subliniind în context că pe parcursul guvernării comuniste şi bursele de studii au fost majorate de peste 10 ori. “Este pentru prima dată şi primul an când bursele nu au fost majorate. Mai mult ca atât bursele au fost micşorate la unele categorii, iar la altele au fost îngheţate“, a mai anunţat Ceban.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a prezentat, joi, 14 octombrie, Programul “Oferta PCRM pentru TINEri!“, care cuprinde cinci direcţii ce ţin de accesul la studii a tinerilor, angajarea în câmpul muncii a tinerilor, garanţii sociale pentru tineri şi tinerele familii, îmbunătăţirea condiţiilor în campusurile studenţeşti şi consolidarea şi dezvoltarea sectorului asociativ de tineret.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool