Politică

Premierul Filat înregistrează venituri spectaculoase după doar un an de guvernare

15 octombrie 2010 11:03
Vizualizări: 994
0

Declaraţia pe venit a preşedintelui PLDM, Vladimir Filat, demonstrează creşteri spectaculoase ale veniturilor actualului Premier, pe parcursul anului în care dânsul a ocupat fotoliul guvernamental.

Astfel, actuala declaraţie pe venit demonstrează că Vladimir Filat a obţinut venituri de la locul de muncă de bază în sumă de 222 038, 83 lei, iar din fondurile de investiţii 7 193 800 lei. Totodată, în declaraţia pe venit depusă, Filat anunţă că deţine cambii în propria sa firmă “KAPITAL INVEST COMPANY“ din România în valoare de 11 502 240 lei. Potrivit cursului de schimb al leului românesc această valoare se ridică la circa 4 mln USD. Declaraţiile pe venit depuse în alegerile parlamentare din 5 aprilie şi cele anticipate din 29 iulie 2009, nu reflectă venituri provenite de la firma  “KAPITAL INVEST COMPANY“, din România.

Premierul Filat înregistrează venituri fabulase ale afacerilor sale, în pofida faptului că firma “KAPITAL INVEST COMPANY“ avea datorii faţă de bugetul de stat al României. Astfel, datele Agenției Naționale de Administrare Fiscală  (ANAF) a României arătau recent că Societatea Comercială “KAPITAL INVEST COMPANY” S.A., care aparține familiei premierului moldovean Vladimir Filat, avea datorii față de contribuabilii români de 1174624 RON ($ 389425).

Sinteza ANAF pentru 9 luni ale anului 2009 mai arăta că cea mai mare restanță, admisă de compania premierului moldovean, este față de bugetul de stat al României. Suma totala a restanțelor numai față de bugetul de stat român echivalează cu 280 mii dolari SUA.

Alte două restanțe semnificative au fost admise la obligațiuni față de bugetul asigurărilor sociale ale României – peste 64 mii USD și față de bugetul asigurărilor de sănătate – 35 mii dolari.

Acţionarii majoritari ai firmei sunt Filat Vladimir și Filat Nadejda (Sanda). Din 13 aprilie 2009 funcţia de administrator al S.C. “KAPITAL INVEST COMPANY” S.A., a fost exercitată de Tudor Balițchi, care actualmente este șeful Serviciului Vamal al Moldovei.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool