IT & Ştiinţă

Rectorul USM îşi promovează rudele la funcţii din conducere a Universității

27 octombrie 2010 10:41
Vizualizări: 2574
0

Prorectorul Universităţii de Stat din Moldova, Tudor Arnăut, numit într-o funcţie inexistentă până acum, dar recent creată, este rudă cu rectorul universităţii, Gheorghe Ciocanu. Dezvăluirea a fost făcută de reprezentanţii Senatului Studenţesc al USM, care au anunţat că în această funcţie “responsabilul pentru soluţionarea problemelor studenţeşti, Tudor Arnăut, nu demonstrează o asemenea disponibilitate“.

Marţi, 26 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, studenţii s-au plâns că au dorit înregistrarea Senatului Studenţesc, a statutului şi a regulamentului acestuia, dar, rectorul USM le refuza din motive că “va apărea o nouă funcţie de prorector pentru probleme studenţeşti care va soluţiona problemele studenţilor“. “Au fost multiple cereri de a înregistra Senatul Studenţesc expediate pe numele rectorului, dar de fiecare dată am primit refuz. Rectorul invoca faptul că în curând va apărea o nouă funcţie şi anume funcţia de prorector pentru probleme studenţeşti. Atunci, vom face şi înregistrarea statutului şi a regulamentului“, a declarat preşedintele Senatului Studenţesc, Alexandru Filipschi.

Potrivit liderului Senatului Studenţesc, după crearea acestei funcţii a urmat numirea lui Tudor Arnăut la funcţia de prorector. “Dar, această numire nu a fost una pentru capacităţile dlui. Poate şi le are, dar de fapt este vorba de existenţa unui grad de rudenie între ei şi acesta şi a fost motivul pentru care dlui a ajuns în funcţia de prorector“, a conchis Filipschi.

La rândul său, vicepreşedintele Senatului Studenţesc, Victor Chironda, a declarat că “această funcţie trebuia să fie folosită în apărarea intereselor studenţilor, dar s-a dovedit a fi altfel“. “Nu e problema că sunt rude, ar putea fi şi fraţi, important este că această persoană şi-a asumat o responsabilitate de a apăra drepturile studenţilor şi de a face lobby în conducerea universităţii, poate la nivel şi de Guvern, dar, nu vedem din partea dlui prorector o asemenea disponibilitate“, a conchis Chironda.

Potrivit vicepreşedintelui Senatului Studenţesc, conducerea USM încearcă acum să anihileze şi să substituie organizaţia pe care au constituit-o cu o Ligă studenţească loială administraţiei. “Dlui încearcă să realizeze anumite lucruri, la prima vedere bune, dar trebuie să înţeleagă că aceste lucruri, fără susţinerea studenţilor şi fără implicarea nemijlocită a studenţilor nu poate fi realizat. Şi astfel de organizaţii loiale administraţiei sau organizaţii fantome, făcute de doi-trei băieţi şmecheri nu contribuie la soluţionarea problemelor studenţeşti“, a conchis Victor Chironda.

Studenţii au anunţat recent că dacă mai multe probleme pe care le-au semnalat vor fi ignorate, atunci ei îi rezervă dreptul de a organiza proteste în masă.

Recent, rectorul Universităţii de Stat din Moldova, Gheorghe Ciocanu, și-a declarat adeziunea la Partidul Liberal Democrat din Moldova, condus de actualul Premier, Vladimir Filat.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool