IT & Ştiinţă

PCRM va institui Bursa de excelenţă pentru studenţi

5 noiembrie 2010 13:51
Vizualizări: 1697
0

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova se angajează că după revenirea la guvernare va introduce în Codul Educaţiei un nou termen: Bursă de excelenţă de stat. Declaraţia a fost făcută de ex-viceministru al Educaţiei, candidatul la funcţia de deputat pe lista PCRM, Ion Ceban.

“Astăzi există mulţi tineri care învaţă în bază de contract, învaţă foarte bine, dar nu pot să treacă la buget. Această Bursă de excelenţă de stat va fi echivalentă cu acel contract pe care îl plătesc tinerii astăzi la universităţi şi le va permite în bază rezultatelor academice, voluntariat, activitatea ştiinţifică – să treacă aceşti de la contract la buget“, a declarat, vineri, 5 noiembrie, Cebanîn cadrul unei conferinţe de presă.

Ceban a mai menţionat că bursa specială va crea un stimul suplimentar pentru doritorii de a trece de la studii în baza de contract, la studii pe bază bugetară. Pentru a obţine această schimbare se va lua în calcul orice realizare a studenţilor în procesul educaţional. Fostul viceministru al Educaţiei a adăugat că bursa specială va fi implementată paralel cu majorarea permanentă a numărului de locuri bugetare.

Ceban a specificat şi asupra necesităţii adoptării cât mai rapide a unui Cod al Educaţiei, care ar stipula mai multe drepturi pentru cadrele didactice, dar şi mai multe posibilităţi şi opţiuni pentru tinerii care îşi fac studiile în cadrul instituţiile de învăţământ superior de stat din Moldova.

Asigurarea garanţiilor sociale pentru cadrele didactice şi cu studii gratuite în instituţiile de stat pentru studenţi fac parte din Planul Naţional al Dezvoltării Umane din cadrul platformei electorale pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie ale Partidului Comuniştilor din Republica Moldova – “Moldova alege Victoria!“, care este axat pe trei direcţii prioritare: reconstrucţia socială, modernizarea economică şi securitatea statului şi unitatea civică.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool