IT & Ştiinţă

Partidul comuniştilor va insista ca studenţii să fie asiguraţi cu un loc de practică de specialitate

5 noiembrie 2010 14:31
Vizualizări: 1784
0

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova propune ca după revenirea la guvernare să introducă mai multe amendamente în legislaţie pentru asigurarea tuturor studenţilor cu un loc de practică în instituţiile statului. Declaraţia a fost făcută de ex-viceministru al Educaţiei, candidatul la funcţia de deputat pe lista PCRM, Ion Ceban.

“După cum se ştie, 80 la sută dintre tineri au dificultăţi cu organizarea practicii. Ceea ce propunem este introducerea amendamentelor în legislaţie astfel ca tinerii să poată beneficia de loc de practică în cadrul tuturor instituţiilor de stat, de la Cabinetul primului ministru şi până la direcţiile raionale“, a declarat Ceban vineri, 5 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ceban a specificat că “toate întreprinderile de stat vor fi într-un fel, obligate să anunţe locuri de practică cu o jumătate de an înainte, iar tinerii vor putea în bază de concurs să aplice pentru aceste locuri de practică“. “În acelaşi timp, practica lor va fi transpusă în carnetul lor de muncă ca fiind prima experienţă de muncă în cazul în care nu o au în altă parte şi va fi considerată ca prima lor experienţă de muncă“, a conchis ex-viceministrul Educaţiei.
 
Asigurarea garanţiilor sociale pentru cadrele didactice şi cu studii gratuite în instituţiile de stat, asigurarea cu burse şi locuri de practică în instituţiile statului pentru studenţi fac parte din Planul Naţional al Dezvoltării Umane din cadrul platformei electorale pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie ale Partidului Comuniştilor din Republica Moldova – “Moldova alege Victoria!“, care este axat pe trei direcţii prioritare: reconstrucţia socială, modernizarea economică şi securitatea statului şi unitatea civică.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool