Politică

Actuala guvernare nedreptăţeşte părinţii studenţilor (Audio)

11 noiembrie 2010 10:48
Vizualizări: 770
0

Declaraţia a fost făcută de studentul Universităţii de Stat din Moldova, Stanislav Filipişin, în cadrul întrevederii studenţilor din toate raioanele ţării cu preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

“Toţi trebuie să fie egali în faţa dreptului fundamental la educaţie. Asigurarea accesului la studii calitative trebuie să fie pe agenda prioritară şi în atenţia permanentă a oricărei autorităţi“, a declarat studentul USM, care alături de alte mai multe sute de tineri şi-a exprimat dezamăgirea faţă de politicile de tineret promovate de actuala guvernare, care a redus considerabil numărul de locuri finanţate de la bugetul de stat în universităţi, majorând numărul de locuri pentru înmatricularea tinerilor în bază de contract.

“Cum ar putea părinţii să achite anual câte 20 de mii de lei pentru copilul său care învaţă la Colegiul de Arte Frumoase? Eu cred că este o atitudine incorectă faţă de copiii care vor, dar nu pot să înveţe pentru că fac parte din familiile social vulnerabile. Nu este nici corect faţă de părinţi care nu pot să-şi permită să achite contractele copiilor săi“, a subliniat Stanislav Filipişin.

În acest context, tineretul studios, tinerii specialişti care au participat la întrevederea cu preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, au anunţat că intenţionează să oprească acest proces inechitabil. “Chemăm pe toţi să susţină Propunerea PCRM pentru Tineri, care presupune susţinerea tinerei generaţii în sfera asigurării accesului la studii pentru toţi şi a garanţiilor sociale“, a conchis studentul de la USM.

Politicile de tineret ale PCRM cu denumirea “Oferta PCRM pentru TINEri!“, pe care intenţionează să le implementeze formaţiunea în următorii 4 ani, prevede acces garantat la studii pentru tineri şi asigurarea către anul 2015 a unui sistem de studii superioare gratuite. Totodată, politicile de tineret prevăd asigurarea până în anul 2013 a învăţământului gratuit la facultăţile pedagogice, medicină generală, asistenţă socială, specialităţile în domeniul artei şi culturii, specialităţile din domeniul agrar, tehnologii informaţionale. Partidul Comuniştilor propune, pe termen scurt, reintroducerea imediată a numărului de bursieri cu finanţare de la bugetul de stat până la cel echivalent anului 2009 şi repartizarea studenţilor de la contract la studii în bază de buget în conformitate cu rezultatele înregistrate la admitere.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool