Politică

MOLDOVA ALEGE VICTORIA: Tinerii

11 noiembrie 2010 12:50
Vizualizări: 907
0

Peste o mie de reprezentanţi ai tinerei generaţii din toate raioanele şi municipiile din Republica Moldova au venit la 10 noiembrie la întrevederea cu preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, pentru a-şi exprima opinia “vizavi de situaţia curentă din ţară şi politicile care vizează nemijlocit tânăra generaţie“ şi au anunţat susţinerea politicilor de tineret propuse de PCRM în programul său electoral.

“Ne exprimăm profunda îngrijorare în legătură cu diminuarea semnificativă a atenţiei faţă de tineri din partea statului în perioada de guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană“, se spune în Declaraţia tinerilor angajaţi în sectorul bugetar - pedagogi, medici, asistenţi sociali, specialişti în domeniul culturii şi artelor, funcţionari publici în administraţia publică centrală şi locală, tineri antreprenori, studenţi ai instituţiilor de învăţământ secundar-profesional, mediu de specialitate şi cel superior.

Potrivit semnatarilor Declaraţiei, “majorarea excesivă a taxelor la studii, diminuarea cuantumului şi a numărului de beneficiari de bursă, reintroducerea contractului de studii la specialităţile care anterior erau în exclusivitate finanţate de la bugetul de stat, diminuarea semnificativă a locurilor cu finanţare de la bugetul de stat în instituţiile de învăţământ, majorarea taxelor de cazare în cămin, majorarea taxei pentru circulaţia în transportul public de pasageri, stoparea sau încetinirea tuturor programelor dedicate tinerilor lansate anterior – toate acestea sunt doar câteva rezultate ale actualei guvernări în doar un singur an de zile“.

“În cazul nostru, al tinerilor, s-a întâmplat la fel ca şi în cazul pensionarilor, guvernarea actuală a uitat promisiunile pe care le-a făcut în campania precedentă şi într-un an ne-a lipsit pe toţi chiar şi de drepturile şi garanţiile pe care le-am avut, fără a propune ceva în schimb“, se spune în Declaraţia tinerilor.

Tinerii au cerut candidaţilor PCRM ca după revenirea la guvernare să revină la programele de susţinere a tinerilor, stopate de reprezentanţii actualei guvernări.
“Anume din acest considerent ne exprimăm în susţinerea platformei electorale a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, şi în mod special în susţinerea ofertei PCRM pentru TINEri!“, au conchis tinerii.

Politicile de tineret ale PCRM cu denumirea “Oferta PCRM pentru TINEri!“, pe care intenţionează să le implementeze formaţiunea în următorii 4 ani, prevede acces garantat la studii pentru tineri şi asigurarea către anul 2015 a unui sistem de studii superioare gratuite. Totodată, politicile de tineret prevăd asigurarea până în anul 2013 a învăţământului gratuit la facultăţile pedagogice, medicină generală, asistenţă socială, specialităţile în domeniul artei şi culturii, specialităţile din domeniul agrar, tehnologii informaţionale. Partidul Comuniştilor propune, pe termen scurt, reintroducerea imediată a numărului de bursieri cu finanţare de la bugetul de stat până la cel echivalent anului 2009 şi repartizarea studenţilor de la contract la studii în bază de buget în conformitate cu rezultatele înregistrate la admitere.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool