Politică

Tineretul din Moldova nu crede în promisiunile electorale ale autorităţilor

12 noiembrie 2010 13:22
Vizualizări: 872
0

Tinerii care au venit din toate raioanele Moldovei la o întâlnire cu preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, s-au arătat sceptici vizavi de promisiunile electorale actuale ale guvernării, din cauza că promisiunile similare făcute în campania pentru anticipatele din 29 iulie nu au fost respectate de către aceştia.

“Eu sunt la vârsta când majoritatea dintre cei prezenţi în sală doresc să formeze o familie şi să nască copii. Noi am fost cu toţii martori cum actuala conducere a venit în lunile aprilie – iunie 2009 cu un şir de promisiuni şi practic i-au minţit pe toţi: pe cei bătrâni şi pe cei tineri, pe bugetari şi pe pensionari“, a declarat Cristina Caraman, tânăr specialist din raionul Orhei, care a accentuat că pe parcursul anului curent au fost sistate practic toate programele ce ţin de apărarea intereselor tinerilor, puse în aplicare de către fosta guvernare.

“Tinerii au fost lipsiţi de multe garanţii sociale, a fost stopat programul guvernamental “Locuinţă pentru tineri“. Oare asta trebuie să facă guvernarea care declară că prioritatea sa sunt tinerii?“, s-a întrebat Caraman.

În context, Serghei Plop, tânăr specialist din Drochia, a adăugat că tinerii sunt dezamăgiţi de politica actuala a autorităţilor şi din aceste considerente nu mai cred în promisiunile făcute de dânşii în ajunul alegerilor. “Astăzi autorităţile promit noi locuri de muncă. Nu încap pe ecranele televizoarelor atunci când fac acest gen de declaraţii“, a spus tânărul, constatând că promisiunile cu privire la majorarea salariilor, a pensiilor, a burselor au răsunat pe fundalul unui şomaj serios în întreaga ţară.

“În 2010, din cauza unei politici economice neadecvate, Moldova a obţinut cel mai mare număr de şomeri şi cel mai mare nivel al şomajului din ultimii 19 ani. Mai mult ca atât, Guvernul a stopat toate programele pentru tineri ce ţineau de dezvoltarea propriului business. Asta este realitatea şi de aceea nimeni nu crede noilor promisiuni ale autorităţilor“, a adăugat tânărul specialist.

În context, circa o mie de tineri, care au venit din toate raioanele ţării, inclusiv Găgăuzia şi regiunea transnistreană, au decis să susţină PCRM în anticipatele din 28 noiembrie. Tinerii consideră că doar astfel vor avea o şansă să beneficieze de condiţii necesare pentru dezvoltarea tineretului în ţară.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a prezentat programul “Propunerile PCRM pentru TINEri!“ care are cinci direcţii legate de asigurarea garanţiilor sociale pentru tineri şi familiile tinere, îmbunătăţirea condiţiilor în căminele studenţeşti, consolidarea şi dezvoltarea sectorului asociativ al tinerilor, precum şi asigurarea locurilor de muncă pentru tinerii specialişti.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool