Externe

Ghelici: Nu există dubii că contrabanda de ţigări are loc sub protecţia autorităţilor Moldovei

15 noiembrie 2010 14:06
Vizualizări: 977
0

Potrivit preşedintelui Asociaţiei “Moldova Mea“, fostul activist al PLDM, Feodor Ghelici, trecerea nestingherită a lotului de ţigări de contrabandă din Moldova, valoarea vamală a căruria depăşeşte două milioane de dolari SUA, a putut fi posibilă doar datorită protecţiei autorităţilor.

Fostul activist al partidului de guvernământ s-a arătat convins că “în Moldova există contrabandă, care a crescut considerabil odată cu venirea noii conduceri şi desigur că aceasta este protejată de oameni foarte mari“. “Atâta timp cât vom avea la guvernare businessmeni, pe nimeni nu trebuie să mire contrabanda de la hotar“, a accentuat Ghelici, fiind sigur că “în cazurile de contrabandă sunt implicate persoane din conducerea ţării“.

“Avem astăzi în ţară un haos total. Astăzi prin vama noastră, având bani poţi aduce şi scoate tot ce doreşti, pentru că nu există nici un control“, a menţionat Ghelici, refuzând în acelaşi timp să dea nume ale persoanelor suspuse, care se ocupă de contrabandă, argumentând că nu deţine documente care ar servi drept dovadă a acuzaţiilor aduse.

Autorităţile române au anunţat vineri, 12 noiembrie, că în România a fost reținut un lot de ţigări de contrabandă din Moldova, doar valoarea vamală al căruia  depăşeşte două milioane de dolari. Presa din România titrează că lotul cu ţigări de contrabandă a trecut prin punctul vamal Albiţa-Leuşeni.

Potrivit mai multor observatori, creşterea considerabilă a cazurilor de contrabandă cu ţigări din Moldova a fost atestată odată cu venirea lui Vladimir Filat în fruntea Guvernului. De menţionat că atât şeful Serviciului Grăniceri, cât şi directorul Serviciului Vamal al Moldovei, care este şi ruda lui Filat, au fost propuşi în această funcţie de către actualul Premier, Vladimir Filat, în privinţa căruia procurorii români au intentat un dosar penal pe caz de contrabandă cu ţigări, încă la finele anilor ’90.

De remarcat că în perioada aflării lui Vladimir Filat în funcţia de Premier, s-a înregistrat o creştere considerabilă a cazurilor de contrabandă cu ţigări din Moldova în România. Cel mai răsunător caz a fost înregistrat pe data de 5 martie curent, când vameşii moldoveni au permis contrabandiştilor să aducă în România prin punctul vamal Leuşeni, cea mai mare partidă cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste un milion de dolari americani.

Din aprilie 2009, șeful Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, a exercitat şi funcţia de administrator al companiei române “KAPITAL INVEST COMPANY” S.A., în care acţionarii majoritari sunt soţii Filat Vladimir şi Filat Nadejda (Sanda).

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool