Politică

Voronin declară că nu intenţionează să facă dezbateri electorale cu agentul Serviciului român de Informaţii Externe cu pseudonimul “KANT“

25 noiembrie 2010 13:07
Vizualizări: 942
0

Liderul PCRM, cel de-al treilea Preşedinte al Moldovei, Vladimir Voronin, a anunţat joi, 25 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că el nu na participa la dezbateri electorale cu liderul PLDM, Vladimir Filat, deoarece acesta nu corespunde nivelului şefului statului, însă are legături dubioase cu serviciul român de informaţii.

“În primul rând, nu este personalitatea indicată care ar putea să stea vizavi şi să se lanseze în dezbateri cu mine“, a remarcat Voronin, caracterizându-l pe Filat.

În context, preşedintele PCRM şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că presa controlată de Filat a ignorat în mod intenţionat, recenta publicare a datelor care indică la faptul că Premierul moldovean a fost recrutat de serviciile speciale române, în baza de date a cărora el figurează cu pseudonimul “KANT“. “De ce nu descifraţi ce înseamnă agent “KANT“?, de ce nu vă interesaţi de aceste chestiuni? Sau doriţi ca eu, un general care a făcut studii pe timpul puterii sovietice să mă aşez la o masă cu agentul de securitate cu pseudonimul “KANT“?“, a conchis Voronin, explicând nedorinţa sa de a participa la dezbateri electorale cu Filat.

Asupra faptului că în baza de date a serviciilor speciale române Vladimir Filat figurează cu pseudonimul “KANT“, indică publicistul român Eduard Ovidiu Ohanesian în cartea sa “Puterea din umbră“, care povesteşte despre influenţa serviciilor speciale românești asupra politicului atât în România, cât și în afara graniței ei. Cartea, editată la Iași, editura “Junimea“, prezintă copia Fișei personale din Serviciul Român de Informații (SRI), sub numărul 1899, a agentului “KANT“ cu fotografia actualului Premier al Moldovei, Vladimir Filat. În Fișă este indicat că agentul a fost recrutat în baza unor materiale compromițătoare. Datele indicate în Fișa agentului SRI corespund întocmai cu datele personale din biografia oficială a Prim-ministrului în exercițiu al Moldovei, Vladimir Filat.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool