Politică

Serviciul Protecţie şi Pază de Stat ignoră Procuratura Generală (Audio)

9 decembrie 2010 12:27
Vizualizări: 1118
0

Serviciul Protecţie şi Pază de Stat nu a răspuns deocamdată la solicitarea Procuraturii de a efectua o anchetă internă pe cazul atacului unui ofiţer al Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, aflat în paza de corp al lui Mihai Ghimpu, asupra grupului de filmare al agenţiei OMEGA. Declaraţia a fost făcută de şefa Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

“Procurorii au solicitat Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat ca să iniţieze o anchetă de serviciu în acest sens şi să ne informeze. Deocamdată, ancheta de serviciu nu a fost finalizată. Procurorii sunt în aşteptarea acestor rezultate“, a declarat Maria Vieru pentru agenţia OMEGA, joi, 9 decembrie.

Totodată, solicitată să comenteze faptul că la 1 decembrie, agenţia OMEGA a primit răspuns de la SPPS care ne-a informat că a finalizat deja ancheta internă pe acest caz, menţionând că acţiunile ofiţerului au fost “legitime“, Maria Vieru a subliniat că “deocamdată nu au parvenit la Procuratură rezultatele controlului“.

“Când va fi pronunţată o hotărâre pe acest caz vă vom informa suplimentar“, a conchis şefa Serviciului de presă al Procuraturii Generale.

La 1 decembrie, Biroul relaţii internaţionale şi cu publicul al Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat expediat în adresa agenţiei OMEGA un răspuns oficial în care informează că anchetă internă a fost deja finalizată. “În cadrul anchetei a fost stabilit că colaboratorul SPPS a acţionat legitim, în conformitate cu prevederile art. 12 al Legii cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, fiind în drept să limiteze sau să interzică accesul persoanelor în anumite zone şi imobile“, se spune în concluzia Serviciului Protecţie şi Pază de Stat.

În acelaşi timp, potrivit răspunsului SPPS, ancheta a stabilit că “ofiţerul în cauză a manifestat un comportament mai puţin adecvat faţă de ziarişti, manifestată prin blocarea operatorului şi acoperirea cu mâna a obiectivului camerei de luat vederi, ca urmare, prin ordinul directorului Serviciului ofiţerul nominalizat a fost strict atenţionat“.

Serviciul Protecţie şi Pază de Stat a mai promis că se vor întreprinde toate măsurile posibile pentru a evita cazuri similare pe viitor, astfel încât “în programul de studiu al colaboratorilor implicaţi în protecţia persoanelor protejate, au fost incluse suplimentar ore de studiere a prevederilor Legii presei şi Legii privind accesul la informaţie“.

Pe data de 17 noiembrie, paza de corp a Preşedintelui interimar a aplicat forţă faţă de echipa de jurnalişti ai agenţiei OMEGA, încercând să defecteze camera video, doar pentru a interzice accesul echipei de filmare a agenţiei la întâlnirea electorală a lui Mihai Ghimpu. Incidentul a avut loc după ce în ajun, la 16 noiembrie, Ghimpu a dat indicaţii directe bodyguarzilor săi să nu permite jurnaliştilor agenţiei OMEGA să se apropie de el.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool