Regional

În Găgăuzia va avea loc turul doi în alegerea başcanului autonomiei

13 decembrie 2010 10:32
Vizualizări: 1523
0

Alegerile başcanului UTA Găgăuzia, care a avut loc duminică, nu  au desemnat noul conducător al autonomiei, de aceea, potrivit rezultatelor preliminare, în regiune va avea loc al doilea tur de scrutin.

Potrivit datelor preliminare, pentru Mihail Formuzal, actualul başcan, au pledat 37 la sută din alegătorii din Găgăuzia, pentru Nicoale Dudoglo – circa 32 la sută. De asemenea, pentru prima femeie candidat din istoria Găgăuziei şi-au dat voturile 31 la sută din alegătorii, care au venit la urne.

Totuşi, observatorii au atestat rezultatul mic al başcanului în exerciţiu, Mihail Formuzal, care a folosit la maximum resursele administrative în aceste alegeri.

În cel de-al doilea tur, care trebuie să se desfăşoare pe data de 26 decembrie, la funcţia de başcan al autonomiei candidează Mihail Formuzal şi Nicolae Dudoglo, iar câştigător va fi cel care va acumula cel mai mare număr de voturi ale alegătorilor care se vor prezenta la urne.

În scrutinul din 12 decembrie, prezenţa la vot a fost de 56,9 la sută, sau mai puţin decât la alegerile başcanului din 2006, când la urne s-au prezentat peste 60 la sută din electorat.

Cei mai activi au fost alegătorii din satul Copceac, unde la urnele de vot s-au prezentat 64,3 la sută dintre alegători. În Congaz au venit la secţia de votare 55,8 la sută, în Kirsovo – 53,8 la sută, în Kazaklia – 56,3 la sută, în Baurci – 49,9 la sută, în Cimşichioi – 55,5 la sută, Tomai – 53,5 la sută, Beşalme – 50,7 la sută, Avdarm – 54,4 la sută din electorat.

În centrele raionale ale Găgăuziei prezenţa la vot a fost următoarea: în Comrat – 61 la sută, Ciardâr – Lunga – 50,7 la sută, Vulcăneşti – 47,9 la sută. În total, la alegerile başcanului din acest an au participat 60 825 alegători.

Comisia Electorală regională nu a anunţat încă data când va anunţa rezultatele finale ale alegerilor başcanului UTA Găgăuzia.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool