Regional

CMC nu va accepta un proiect de hotărâre privind majorarea taxelor pentru călătoriile cu maxi-taxi

13 decembrie 2010 12:30
Vizualizări: 1509
0

Secretarul Consiliului Municipal Chişinău, Valeriu Didencu, a declarat pentru agenţia OMEGA că CMC nu va accepta un proiect de hotărâre din partea transportatorilor privaţi, privind majorarea taxelor pentru călătoriile cu maxi-taxi, de la 3 la 4-5 lei pentru o călătorie.

Potrivit secretarului CMC, “deocamdată acestea sunt numai discuţii şi dorinţe“.“Şi astăzi la volantă s-a vorbit că nici nu se va accepta dacă vor încerca să iniţieze aşa probleme“, a specificat Valeriu Didencu.

Totodată, Valeriu Didenco a subliniat că nu există nici un document care ar confirma intenţia transportatorilor privaţi din capitală de a majora taxele pentru călătorii. “Nu a fost depus nici un proiect prin care s-ar solicita majorarea taxei pentru călătorii cu microbuzul“, a precizat Didencu pentru agenţie, luni, 13 decembrie.

Pe data de 8 decembrie, preşedintele Asociaţiei Transportatorilor Privaţi din Chişinău, Ion Mămăligă, a declarat că operatorii în transport intenţionează să ceară majorarea tarifului pentru călătoriile în maxi-taxi de la 3 lei la 4-5 lei din cauza majorării preţurilor la benzină şi motorină. Ulterior, Mămăligă a specificat că “transportatorii suportă pierderi după majorările preţului la carburanţi“, însă, n-a putut preciza care este volumul acestora.

La rândul său, mai mulţi consilieri municipali, au declarat pentru agenţie că preţul cerut de transportatorii privaţi nu este argumentat economic.

De menţionat că în municipiul Chişinău circulă 1800 de microbuze care sunt administrate de 20 de operatori de transport privat.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool