Politică

Preşedintele Curții Constituționale dezaprobă acțiunile Comisiei Electorale Centrale

15 decembrie 2010 17:20
Vizualizări: 1031
0

Preşedintele Curţii Constituţionale (CC), Dumitru Pulbere, a declarat în exclusivitate pentru BASA – press că, decizia CC din 10 decembrie cu privire la renumărarea totală a voturilor exprimate la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie prevede explicit că, paralel cu procesul de numărare repetată a buletinelor de vot, urmează să se verifice şi listele electorale de bază şi cele suplimentare.

„CC a decis să se efectueze renumărarea voturilor şi trebuie să fie verificate şi listele de bază şi cele suplimentare ale alegătorilor”, a spus pentru agenţie preşedintele Înalţii Curţi.

Dumitru Pulbere a precizat că la moment magistraţii nu se pot implica pentru a cere explicaţii CEC de ce nu se respectă decizia în totalitate, dar vor cere explicaţii în şedinţa de validare a rezultatelor alegerilor.

„Întrebarea aceasta trebuie adresată domnului Ciocan (secretarul CEC- n.r.). De ce la decizia CC se vorbeşte una, dar el explică alta. CC nu se amestecă acum în proces, noi am dat dispoziţie şi aşteptăm când vor fi prezentate documentele. Atunci, în şedinţa CC vom întreba de ce membrii CEC au procedat altfel şi nu conform deciziei CC. Acum nu pot să le acord această întrebare”, a subliniat preşedintele CC.

Totodată, Dumitru Pulbere a spus că membrii CEC nu pot fi sancţionaţi, dar „urmează a fi scandal în ţară, că nu a fost executată decizia CC”.

Agenția reamintește că membrii CEC susţin că decizia CC nu prevede şi verificarea listelor electorale de bază şi suplimentare.

Sursa: Basa-press
Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool