Politică

Politolog: CC a demonstrat independenţă şi respect faţă de lege (Audio)

16 decembrie 2010 10:42
Vizualizări: 746
0

Curtea Constituţională a rămas singura instituţie care se conduce în activitatea sa de principiile legalităţii, a declarat pentru agenţia OMEGA politologul moldovean, Bogdan Ţârdea, comentând declaraţiile recente ale preşedintelui CC, Dumitru Pulbere, care a acuzat CEC de nerespectarea Înaltei instanţe.

“Din păcate, actualmente Curtea Constituţională rămâne singura instituţie care într-o măsură sau alta stă pe principiile legalităţii, a supremaţiei legii şi a suveranităţii Republicii Moldova“, a declarat Ţârdea, adăugând că “acest lucru este demonstrat de multiplele decizii ale Curţii Constituţionale, inclusiv în cazul decretului din 24 iunie şi decizia ce ţine de cumularea funcţiilor“.

În acelaşi timp, politologul şi-a exprimat regretul că alte organe ale conducerii ţării nu corespund acestor principii şi “foarte des fac abstracţie de lege în favoarea unor interese politice minuscule, iar de cele mai multe ori din cauza unor presiuni anumite, care vin de la organele superioare“.

În această ordine de idei, politologul a constatat că în ţară a apărut un conflict între organele de conducere a ţării. “Avem un conflict al diferitor organe ale puterii“, a concluzionat Ţârdea, vorbind despre aprecierea poziţiei structurilor de stat, inclusiv, a Comisiei Electorale Centrale, care în cadrul procedurii de renumărare a voturilor din alegerile parlamentare anticipate recente.

Comisia Electorală Centrală a interzis verificarea listelor suplimentare din alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie curent, motivând că decizia Curţii Constituţionale prin care s-a dispus renumărarea voturilor nu prevede şi verificarea listelor suplimentare. Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a accentuat că în partea motivată a deciziei CC nu se prevede caracterul obligatoriu al verificării listelor suplimentare.

În acelaşi timp, preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a declarat pentru presă că decizia CC din 10 decembrie cu privire la renumărarea totală a voturilor exprimate la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie prevede explicit că, paralel cu procesul de numărare repetată a buletinelor de vot, urmează să se verifice şi listele electorale de bază şi cele suplimentare.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool