Politică

Vladimir Voronin: Comportamentul CEC dă dovadă de un interes ascuns al acestei instituţii

16 decembrie 2010 11:58
Vizualizări: 948
0

Fostul Preşedinte al Moldovei, liderul PCRM, Vladimir Voronin, susţine că decizia Comisiei Electorale Centrale de a interzice verificarea listelor suplimentare şi a votanţilor de peste hotare, din alegerile anticipate curente, demonstrează un interes ascuns pe care îl are instituţia dată de a lăsa în umbră acest aspect al renumărării voturilor.

“Dacă ne conducem de acele încălcări flagrante, de acele nereguli care au fost depistate în cadrul controlului asupra rezultatelor alegerilor, atunci ajungem la concluzia că CEC are şi un anumit interes ca să nu permită ca noi să analizăm aceste rezultate mai profund. Adică să comparăm lista integrală a alegătorilor cu listele suplimentare, cu listele votanţilor de peste hotare şi cu alte măsuri tehnologice care se efectuează în ziua alegerilor“, a declarat Vladimir Voronin pentru agenţia OMEGA.

În context, preşedintele PCRM a accentuat că acest interes este demonstrat şi de faptul că organul electoral face abstracţie de decizia Curţii Constituţionale în acest sens, care este una obligatorie şi irevocabilă. “Curtea Constituţională trebuie să dea aprecierile respective activităţii Comisiei Electorale Centrale, pentru că astfel de cazuri nu au mai fost când hotărârile Curţii Constituţionale nu se execută, sau se execută numai parţial“, a mai adăugat Vladimir Voronin.

Totodată, liderul comuniştilor s-a arătat optimist, subliniind că nu este încă târziu să se ajungă la o decizie corectă din partea Comisiei Electorale Centrale. “Cred că încă nu este târziu ca Comisia Electorală Centrală să ajungă la concluzia că este necesară şi verificarea listelor suplimentare şi verificarea listelor votanţilor de peste hotare“, a concluzionat Voronin.

Comisia Electorală Centrală a interzis verificarea listelor suplimentare din alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie curent, motivând că decizia Curţii Constituţionale prin care s-a dispus renumărarea voturilor nu prevede şi verificarea listelor suplimentare. Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a accentuat că în partea motivată a deciziei CC nu se prevede caracterul obligatoriu al verificării listelor suplimentare.

În acelaşi timp, preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a declarat pentru presă că decizia CC din 10 decembrie cu privire la renumărarea totală a voturilor exprimate la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie prevede explicit că, paralel cu procesul de numărare repetată a buletinelor de vot, urmează să se verifice şi listele electorale de bază şi cele suplimentare.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool