Politică

Politolog: CEC s-a isprăvit cu misiunea venită de la guvernare (Audio)

16 decembrie 2010 12:41
Vizualizări: 710
0

Potrivit politologului moldovean, Bogdan Ţârdea, după eşuarea renumărării voturilor din vina Comisiei Electorale Centrale, aceste proces nu va mai fi reluat, pentru că aceasta “nu este convenabil actualei guvernări“.

Ţârdea a declarat pentru agenţia OMEGA că are dubii în privinţa faptului că va urma o a doua renumărare a voturilor, în pofida faptului că decizia Curţii Constituţionale nu a fost executată în totalitate. “Eu nu cred că după aceasta va urma o nouă renumărare a listelor de bază şi a celor suplimentare. Aceasta nu este convenabil actualei guvernări“, a specificat politologul, menţionând că acest proces va putea fi repetat de viitoarea guvernare.

“Aceasta va putea fi efectuat de următoarea guvernare, însă doar în scopuri de PR sau propagandă. Însă, din păcate, nu va mai avea nici consecinţe politice şi nici administrative“, a menţionat Ţârdea, specificând că în acest fel, Comisia Electorală Centrală s-a isprăvit cu misiunea primită de la guvernare, transformând procesul de renumărare a voturilor într-un proces formal.

Comisia Electorală Centrală a interzis verificarea listelor suplimentare din alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie curent, motivând că decizia Curţii Constituţionale prin care s-a dispus renumărarea voturilor nu prevede şi verificarea listelor suplimentare. Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a accentuat că în partea motivată a deciziei CC nu se prevede caracterul obligatoriu al verificării listelor suplimentare.

În acelaşi timp, preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a declarat pentru presă că decizia CC din 10 decembrie cu privire la renumărarea totală a voturilor exprimate la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie prevede explicit că, paralel cu procesul de numărare repetată a buletinelor de vot, urmează să se verifice şi listele electorale de bază şi cele suplimentare.

Totodată, Dumitru Pulbere a precizat că la moment magistraţii nu se pot implica pentru a cere explicaţii CEC de ce nu se respectă decizia în totalitate, dar vor cere explicaţii în şedinţa de validare a rezultatelor alegerilor.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool