Politică

În raionul Soroca se atestă falsificarea în masă a alegerilor

16 decembrie 2010 14:21
Vizualizări: 1209
0

Deputatul comunist, Elena Bodnarenco, care este responsabilă de monitorizarea raionului Soroca, a declarat pentru agenţia OMEGA că rezultatul renumărării voturilor a arătat că doar în această unitate administrativ – teritorială “Partidului Comuniştilor“ i-a fost furat un procent din voturile alegătorilor.

Bodnarenco a menţionat că în rezultatul renumărării voturilor doar la o singură secţie de votare, din satul Rubleniţa, PCRM a fost lipsită de circa 400 buletine de vot, deoarece aceste buletine au fost găsite în stivele altor partide. Deputtul a concretizat că în Rubleniţa “au fost găsite 119 voturi acordate PCRM“ care erau numărate în favoarea PLDM. “La secţia de votare nr.49 din Rubleniţa, spre marele nostru regret, nu doar aceste 119 voturi au fost furate de la Partidul Comuniştilor. Alte 116 voturile ale PCRM au fost date Partidului Democrat, 65 voturi – în favoarea Mişcării “Acţiunea Europeană“ şi alte 30 voturi – în favoarea Partidului Naţional Liberal. În total, la această secţie de votare noi am fost lipsiţi de 373 voturi pe data de 28 noiembrie“

Deputatul a menţionat că o situaţie analogică a putut fi urmărită şi la alte secţii de votare, adică se atestă caracterul de masă. Vorbind despre Rubleniţa, Bodnarenco şi-a exprimat convingerea că “nu putea fi o greşeală“. “Acest lucru nu poate fi explicat prin oboseala comisiei. Noi considerăm că a fost o înţelegere a comisiei“, a accentuat deputatul, adăugând că “consiliul de circumscripţie Soroca s-a adresat la Procuratură pentru a verifica comisia de la această secţie de votare“.

Astfel, Bodnarenco a concluzionat că în urma renumărării voturilor, doar în raionul Soroca a PCRM a obţinut cu un procent mai mult, decât rezultatul anunţat anterior de Comisia Electorală Centrală, acesta fiind “furat de la Partidul Comuniştilor“. “Cifra totală constituie 396 voturi. Este un procent după rezultatele raionului Soroca. Noi am avut 45,3% la 28 noiembrie, iar acum avem 46,3%“, a concluzionat deputatul.

După alegerile parlamentare din 28 noiembrie curent, Alianţa pentru Integrare Europeană a fost acuzată de falsificarea în masă şi fără precedent a rezultatelor alegerilor. Mulţi observatori au menţionat multiplele încălcări în procesul electoral, prezentând probe de falsificare a votului cetăţenilor.

În acest context, PCRM s-a adresat în Curtea Constituţională cu o sesizare prin care a cerut renumărarea voturilor şi verificarea listelor suplimentare din scrutinul recent. Astfel, Curtea Constituţională a decis, pe data de 10 decembrie, numărarea repetată a voturilor, argumentând decizia sa prin multiplele probe prezentate Înaltei instanţe de către semnatarii sesizării.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool