Politică

CEC este acuzat de presiuni asupra membrilor birourilor electorale locale

16 decembrie 2010 14:44
Vizualizări: 871
0

Conducerea Comisiei Electorale Centrale a exercitat presiuni asupra membrilor birourilor electorale din teritoriu pentru a-i impune să interzică accesul la listele electorale suplimentare. Concluzia a fost exprimată de analistul politic, directorul Centrului de Strategii politice şi economice “Moldova europeană“, Victor Gurău.

“Comisia Electorală Centrală, neglijând prevederile deciziei Curţii Constituţionale, a dat indicaţii şi a făcut presiuni sporite asupra unor birouri electorale pentru a interzice accesul opoziţiei şi a observatorilor la listele electorale şi contrapunerea lor, a declarat pentru agenţia OMEGA, politologul Victor Gurău.

Potrivit sursei citate, autorităţile publice locale, care se află sub o presiune administrativă profundă a actualei guvernări, “au ţinut să împiedice acest proces legal pentru ca să satisfacă poftele actualului regim“.

Totodată, comentând faptul că în un unele birouri electorale, s-a permis accesul la verificarea listelor electorale, Gurău a specificat că “unii cetăţeni, mai maturi din punct de vedere al responsabilităţilor sociale şi politice, şi-au dat seama despre jocul periculos care este întrebuinţat de către actualul regim aflat la guvernare şi Comisia Electorală Centrală şi şi-au îndeplinit cu cinste obligaţiunile de serviciu“.

Comisia Electorală Centrală a interzis verificarea listelor suplimentare din alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie curent, motivând că decizia Curţii Constituţionale prin care s-a dispus renumărarea voturilor nu prevede şi verificarea listelor suplimentare. Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a accentuat că în partea motivată a deciziei CC nu se prevede caracterul obligatoriu al verificării listelor suplimentare.

În acelaşi timp, preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a declarat pentru presă că decizia CC din 10 decembrie cu privire la renumărarea totală a voturilor exprimate la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie prevede explicit că, paralel cu procesul de numărare repetată a buletinelor de vot, urmează să se verifice şi listele electorale de bază şi cele suplimentare.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool