Politică

Funcţionarii electorali atestă un nivel prost de organizare a procedurii de renumărare a voturilor (Audio)

17 decembrie 2010 12:19
Vizualizări: 988
0

Procesul de renumărare a voturilor la secţiile de votare din raionul Criuleni, s-a desfăşurat “foarte anevoios“, dat fiind nivelul scăzut de organizare al numărării repetate a buletinelor de vot valabil exprimate de alegători la anticipatele din 28 noiembrie 2010. Declaraţia a fost făcută pentru agenţia OMEGA de către participantul la renumărare, membru al biroului electoral din Criuleni, reprezentant PCRM, Vitalie Onişciuc.

“În linii generale, renumărarea voturilor care s-a desfăşurat în raionul Criuleni, s-a desfăşurat destul de anevoios. Am participat şi la scrutinul de renumărare a voturilor din aprilie 2009, dar să ştiţi, că atunci era o disciplină. Acum este un haos total“, a declarat Onişciuc.

Sursa citată a declarat că se crea impresia că “ceva se tăinuieşte“, nu este acces la listele suplimentare şi că “nu s-a dorit ca populaţia să fie informată“. “În ceea ce priveşte accesul la listele adăugătoare, acesta a fost interzis, se accepta de la caz la caz. Anume acolo unde era volum mare de cetăţeni care au votat pe listele suplimentare, acolo, în special, nu am avut acces la listele suplimentare. Este foarte straniu şi paradoxal“, a conchis sursa citată.

Comisia Electorală Centrală a interzis verificarea listelor suplimentare din alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie curent, motivând că decizia Curţii Constituţionale prin care s-a dispus renumărarea voturilor nu prevede şi verificarea listelor suplimentare. Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a accentuat că în partea motivată a deciziei CC nu se prevede caracterul obligatoriu al verificării listelor suplimentare.

În acelaşi timp, preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a declarat pentru presă că decizia CC din 10 decembrie cu privire la renumărarea totală a voturilor exprimate la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie prevede explicit că, paralel cu procesul de numărare repetată a buletinelor de vot, urmează să se verifice şi listele electorale de bază şi cele suplimentare.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool