Politică

Preşedintele CC reaminteşte CEC-ului despre caracterul obligatoriu al hotărârilor Curţii (Audio)

17 decembrie 2010 16:49
Vizualizări: 914
0

Partea motivantă a hotărârii Curţii Constituţionale din 10 decembrie curent, care prevedea verificarea listelor electorale suplimentare, are un caracter obligatoriu spre executare, alături de partea rezolutivă, pentru Comisia Electorală Centrală. Declaraţia a fost făcută exclusiv pentru agenţia OMEGA, de preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere.

“Eu am spus şi am să mai repet - pentru Comisia Electorală Centrală este obligatoriu întreg documentul, decizia Curţii Constituţionale integral, atât partea motivantă, cât şi partea rezolutivă“, a declarat Pulbere pentru agenţia Omega.

Comisia Electorală Centrală a interzis în procesul de renumărare a voturilor verificarea listelor suplimentare din alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie curent, motivând că decizia Curţii Constituţionale prin care s-a dispus renumărarea voturilor nu prevede şi verificarea listelor suplimentare. Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a accentuat că în partea motivată a deciziei CC nu se prevede caracterul obligatoriu al verificării listelor suplimentare.

În acelaşi timp, decizia CC din 10 decembrie cu privire la renumărarea totală a voturilor exprimate la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie prevede explicit că, paralel cu procesul de numărare repetată a buletinelor de vot, urmează să se verifice şi listele electorale de bază şi cele suplimentare.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool