Politică

CEC recunoaşte că a interzis accesul observatorilor la listele electorale pentru a le contrapune

18 decembrie 2010 14:32
Vizualizări: 981
0

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a recunoscut, sâmbătă, 18 decembrie, în şedinţa de totalizare a rezultatului renumărării voturilor, că nu a permis în cadrul acestei proceduri contrapunerea listelor electorale de bază, suplimentare şi cele întocmite la locul de vot.

„Toate listele au fost verificate. Repet, toate au fost verificate, nu au fost contrapuse”, a declarat Ciocan în repetate rânduri, fără a motiva de ce nu s-a permis această contrapunere în actualul proces de renumărare, odată ce Curtea Constituţională a indicat acest lucru.

Ciocan a mai adăugat că verificarea listelor electorale a constat în numărarea repetată a participanţilor la scrutin, astfel stabilindu-se că şi-au exercitat dreptul de vot cu 107 electori mai mulţi decât numărul înscris în procesul verbal de după alegerile anticipate.

În ziua când au fost renumărate voturile, observatori şi reprezentanţi ai partidelor politice au declarat pentru agenţia OMEGA că nu au acces la listele electorale suplimentare datorită unei indicaţii expres a Comisiei Electorale Centrale.

Comisia Electorală Centrală şi-a motivate decizia prin faptul că hotărârea Curţii Constituţionale, prin care s-a dispus renumărarea voturilor, nu prevede şi verificarea listelor suplimentare. Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a accentuat că în partea motivată a deciziei CC nu se prevede caracterul obligatoriu al verificării listelor suplimentare.

În acelaşi timp, decizia CC din 10 decembrie cu privire la renumărarea totală a voturilor exprimate la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie prevede explicit că, paralel cu procesul de numărare repetată a buletinelor de vot, urmează să se verifice şi listele electorale de bază şi cele suplimentare.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool