Politică

ŞOCANT: Generalul Catan numeşte în conducerea Serviciului Pază de Stat persoane cercetate penal

20 decembrie 2010 12:52
Vizualizări: 2333
0

Din conducerea noului Serviciu Pază de Stat face parte o persoană cercetată penal, care are statutul de bănuit într-un dosar penal intentat la finele anului trecut. Conducerea noii instituţii a fost numită prin ordine semnate de ministrul Afacerilor Interne, generalul Victor Catan.

Astfel, unul dintre vice-directorii noului Serviciu este Viorel Gurău, anterior şef adjunct al Direcţiei generale Pază de Stat a MAI, bănuit în cauza penală iniţiată pe data de 29 decembrie 2009 “pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu şi corupere pasivă“. Gurău, a fost numit în noua funcţie prin ordinul ministrului Afacerilor Interne, Victor Catan.

Potrivit unei ordonanţe a Procuraturii Generale, care a fost pusă la dispoziţia agenţiei OMEGA, Gurău Viorel “pe parcursul anului 2008, fiind persoană cu funcţie de răspundere, încălcând în mod vădit drepturile şi atribuţiile acordate prin lege a favorizat“ un agent economic în tenderul de procurare a programelor soft specializate, “prin ce au fost cauzate Ministerului Afacerilor Interne daune în proporţii deosebit de mari“.

De asemenea, “la data de 15.07.2009, depăşindu-şi atribuţiile de serviciu, a influenţat comisia pentru achiziţii a Direcţiei Generale Pază de Stat la procurarea a 11 calculatoare performante“, în sumă de 130 mii lei, de la un agent economic, lucru care a dus la prejudicierea “în proporţii considerabile a intereselor statului“.

În acelaşi dosar se menţionează că Viorel Gurău, fiind în funcţie de răspundere, “a cerut şi a primit de la şefii secţiilor de pază teritorială din Republica Moldova, bunuri materiale şi bani din contul premiilor acordate prioritar în sumă totală de 10 440 lei, sub pretextul necesităţilor secţiilor respective“. Anume din aceste considerente, Viorel Gurău a fost recunoscut băunit în dosarul penal intentat. În pofida acestui fapt, actualul vice-director al Serviciului Pază de Stat şi-a continuat activitatea în cadrul ministerului de Interne şi a fost promovat la funcţie de răspundere în noua structură.

Anterior, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că reformarea Serviciului Pază de Stat, care a devenit întreprindere separată, se face la cererea şi insistenţa Uniunii Europene. Reformarea structurii s-a făcut în baza unei hotărâri de Guvern, adoptate în primăvara anului curent.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool