Regional

Procuratura Generală insistă că avionul depistat la Briceni a venit din Ucraina (Audio)

20 decembrie 2010 13:30
Vizualizări: 1561
0

Avionul de tip AN-2 care a survolat pe 19 august curent spaţiul aerian al Moldovei şi a staţionat pe un câmp din raionul Briceni, este înregistrat în Ucraina şi a fost pilotat de un cetăţean ucrainean. Declaraţia a fost făcută, luni, exclusiv pentru agenţia OMEGA, de procurorul, Gheorghe Nogai, care a specificat că vineri, 17 decembrie, a primit un răspuns din partea organelor responsabile din Ucraina, care confirmă acest fapt.

“Autorităţile ucrainene au confirmat că nava le aparţine lor şi pilotul este cetăţean ucrainean care, datorită unor condiţii climaterice care au fost atunci, a încurcat şi a trecut ilegal frontiera de stat a Republicii Moldova“, a declarat Nogai.

Deşi atunci când avionul de tip AN-2 a fost depistat pe un câmp din Briceni, se suspecta că aeronava transporta contrabanda cu ţigări, procurorul Gheorghe Nogai, a specificat că vizavi de contrabandă în acest caz nu s-a confirmat “absolut nimic“. “Nici vorbă nu poate să fie. Nu vă legaţi iar de contrabandă, nu este stabilit absolut nimic“, a conchis sursa citată.

Un avion AN-2 fără numere de înregistrare, a survolat, pe data de 19 august curent, spaţiul aerian al Republicii Moldova, fără autorizarea organelor respective, aterizând pe un câmp din preajma satului Berlinţi, Briceni.

Potrivit martorilor oculari, în avionul staţionat se afla o partidă impunătoare de ţigări, însă, organele de anchetă ale Republicii Moldova au declarat atunci că avionul era gol, fiind depistată doar o hartă a regiunii Hmelniţki din Ucraina.

În acelaşi timp, Serviciul de Grăniceri al Ucrainei, în răspunsul oficial acordat agenţiei OMEGA la începutul lunii septembrie curent, a respins categoric posibilitatea venirii acestuia în Moldova de pe teritoriul Ucrainei, specificându-se că “nu a avut loc nici o încălcare a spaţiului aerian în perimetrul frontierei de stat“.

De menţionat că la doar 10 km de la locul întâmplării se află punctul de trecere moldo-român Lipcani – Rădăuţi–Prut, România fiind ţara unde, în ultimul timp, a crescut considerabil numărul cazurilor de contrabandă cu ţigări.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool