Externe

Postul public de radio din România este acţionat în judecată pentru lipsă de obiectivitate

22 decembrie 2010 12:41
Vizualizări: 1447
0

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) şi Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind au hotărât să acţioneze în justiţie Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) pentru modul “tendenţios“ de care a dat dovadă postul public de radiodifuziune în relatarea dezbaterii petiţiei împotriva Strategiei Naţionale de Apărare a României în cadrul Comisiei de Petiţii a Parlamentului European ce a avut loc în data de 2 decembrie curent la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat de presă al CSDR şi FRJ MediaSind, organizaţiile sindicale solicită în instanţă “despăgubiri în valoare de doi bani (0,02 lei Ron), exact cât valorează ştirea neprofesionistă şi tendenţioasă referitoare la dezbaterea petiţiei pentru libertatea de exprimare“.  

“Corespondentul din Belgia al postului public de radio, Claudia Marcu a afirmat într-o relatare tendenţioasă  transmisă pe postul naţional de radio în data de 2 decembrie că europarlamentarul Victor Boştinaru “este, de fapt, şi sponsorul petiţionarilor”, se specifică în comunicat, organizaţiile sindicale infirmând această declaraţie a jurnaliştilor de la postul public de radio.

În comunicat se mai precizează că “această afirmaţie extrem de gravă a produs mari prejudicii de imagine organizaţiilor sindicale din România“.

La 2 decembrie curent, Comisia de Petiţii a Parlamentului European a decis închiderea petiţiei prezentate de Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) şi de Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind “împotriva introducerii în Strategia Naţională pentru Apărare a României a prevederii prin care presa este asimilată cu o vulnerabilitate la adresa securităţii naţionale“.

Tot atunci, deputatul în Parlamentul European, Victor Boştinaru, a specificat că votul din 2 decembrie pentru închiderea petiţiilor CSDR şi FRJ Mediasind “este invalid“, remarcând “caracterul profund antidemocratic al includerii presei în Strategia Naţională de Apărare“.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool