Externe

UE refuză să egaleze represiunile comuniste cu crimele naziste

23 decembrie 2010 16:10
Vizualizări: 1343
0

Comisia Europeană a respins îndemnul semnat de şase ţări ale Uniunii Europene din fostul “bloc sovietic“ prin care se propune egalarea represiunilor regimului comunist cu crimele de război naziste, anunţă portalul informaţional Euractiv.

În scrisoarea depusă la Comisia Europeană şi semnată de ministerele de Externe din Lituania, Letonia, Bulgaria, Cehia, Ungaria şi România se conţine un îndemn de a stabili răspundere penală pentru “aprobarea, negarea sau diminuarea gravităţii crimelor comunismului“, menţionează sursa citată.

Potrivit puterii executive a UE, actualmente nu există condiţii pentru elaborarea unui proiect de hotărâre legislativă, deoarece practica juridică în ţările europene este diferită şi până în prezent nici o instanţă europeană nu a dat sancţiuni pentru negarea crimelor, care au fost săvârşite în timpul regimului totalitar în Europa de Est în perioada “războiului rece“.

Sursa: RIA Novosti
Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool