Externe

Autorităţile României şi ale Moldovei nu mai examinează necesitatea semnării Tratatului de bază moldo-român

23 decembrie 2010 16:31
Vizualizări: 1428
0

Declaraţia a fost făcută de Ambasadorul României în Moldova, Marius Lazurcă, într-un interviu acordat portalului AllMoldova.

“În momentul de faţă semnarea unui tratat politic de bază nu figurează pe agenda de negocieri sau de consultări dintre Bucureşti şi Chişinău“, a declarat Ambasadorul României în Moldova.

Anterior, observatorii locali au menţionat că în rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie 2009, la conducerea Moldovei au venit partidele lui Vladimir Filat şi Mihai Ghimpu, care sunt conduse de la Bucureşti. În cadrul ultimei campanii electorale, Preşedintele României, Traian Băsescu, a făcut îndemnuri directe întru menţinerea la guvernarea Moldovei a Alianţei, promiţând că pentru susţinerea regimului actual în Moldova, România va îdepune şi “eforturi diplomatice deschise“.

Moldova rămâne singura ţară vecină cu România cu care Bucureştiul refuză să semneze Tratatul de Bază şi Tratatul de frontieră, încă de la obţinerea independenţei ţării noastre. În locul documentelor menţionate, recent a fost semnat Acordul privind regimul de frontieră, care este un document tehnic ce ţine de administrarea hotarului.

Lungimea totală a graniţei moldo-române este de 681,3 km.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool