Economie

Guvernul Filat consideră că România este responsabilă de nefinisarea a zeci de case pentru sinistraţi

27 decembrie 2010 14:58
Vizualizări: 1624
0

Ministrul Construcţiei şi Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan, susţine că proiectul de asigurare cu locuinţe a sinistraţilor din raionul Hânceşti nu poate fi încheiat din cauza că România nu a asigurat guvernarea Moldovei cu toate materialele de construcţie.

Potrivit lui Răducan, mai rămân 30 de case neacoperite din cauza că nu s-au ajuns materiale de construcţie. “Sunt 30 de case care nu sunt acoperite, din cauza că nu au avut material. Trebuia să vină din România şi din această cauză se lungeşte timpul“, a declarat Răducan, vorbind despre întârzierea cu care se construiesc casele pentru sinistraţi, graficul ieşind din orice limită stabilită.

În context, ministrul Construcţiilor a mai menţionat pentru agenţia OMEGA că lucrările de construcţie se vor finaliza doar în primăvară. Astfel, actualmente “se efectuează lucrări de construcţie la etapele care pot fi efectuate la temperatura minus, se lucrează în interior“. “Lucrările pe dinafară rămân pe la primăvară. În total pentru primăvară rămân la 120 de case, vorbesc despre lucrări de finisare“, a mai adăugat ministrul.

Marcel Răducan a concluzionat că în proiectul de asigurare a sinistraţilor cu locuinţe “sarcina maximă a fost îndeplinită“, deoarece “acei oameni care au avut nevoie în prim plan să capete o locuinţă, au căpătat-o“, iar cei care nu au primit încă o locuinţă “sunt cazaţi de Guvern“.

În rezultatul inundațiilor din lunca Prutului, au decedat două persoane, au fost înecate 3800 hectare de teren, fără case au rămas 1293 de familii, peste 3100 de persoane au fost evacuate, dintre care 614 copii. Premierul, Vladimir Filat, a promis sinistraţilor că aceştia vor fi asiguraţi cu case noi până la finele lunii noiembrie curent, după care termenul de construcţie a fost prelungit până la 5 decembrie. După această dată, Guvernul a decis să stabilească o altă dată limită, această fiind 25 decembrie, când toate casele pentru sinistraţi urmau să fie construite. Totuşi, pe data de 27 decembrie, zeci de familii din lunca Prutului rămân încă fără locuinţe.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool