Politică

TOP 2010: Participanţii “Acţiunii sociale“ au cerut demisia regimului de guvernământ (VIDEO)

14 ianuarie 2011 10:49
Vizualizări: 1269
0

La 29 mai 2010 în cele mai mari oraşe din Moldova – Bălţi, Orhei şi Cahul s-au desfăşurat acţiuni de protest în masă, care a întrunit peste 12 mii de persoane care s-au pronunţat împotriva regimului de guvernământ din Moldova asigurat de Alianţa pentru Integrare Europeană.

Oamenii s-au pronunţat împotriva politicilor “antistatale, antisociale şi antiumane“ ale actualilor guvernanţi, care “au sărăcit populaţia“ şi care duc la “nimicirea statalităţii Moldovei“. De asemenea, protestatarii au spus “NU“ intenţiei actualilor guvernanţi de a se menţine contrar legislaţiei la conducerea ţării, cerând organizarea alegerilor parlamentare anticipate conform prevederilor constituționale.

În context, protestatarii au anunţat că vor continua lupta pentru drepturi, dacă cei patru lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană vor “încălca în continuare prevederile Constituţiei“.

Pentru exemplificarea intenţiilor sale, protestatarii din cele trei localităţi au înmânat simbolic actualei guvernări geamantane cu inscripţii “Alianţa fă-ţi bagajele!“, scandând “Jos cvartetul liberal!“, “Vrem alegeri!“, “Cât suntem uniţi, suntem neînvinşi!“, “Victorie!“, “Moldova!“, “Luaţi mâinile de pe copiii noştri!“ şi altele.

Cei mai mulți manifestanți, peste 6 mii, au ieșit în stradă la Bălţi. La Orhei, la manifestația, organizată de ”Acțiunea Socială” au participat peste două mii de protestatari. În Sudul Moldovei, la Cahul, peste patru mii de persoane au ieșit la manifestație. La sfârșitul manifestațiilor, în fiecare oraș reprezentanților guvernării le-au fost înmânate simbolic geamantane cu îndemnul de a pleca de la guvernare.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool