Societate & Cultură

Dorin Chirtoacă încearcă să-şi decline responsabilitatea pentru demolarea monumentului istoric

29 decembrie 2010 10:39
Vizualizări: 1406
0

Direcţia Relaţii Publice a Primăriei municipiului Chişinău susţine că administraţia capitalei “a respectat cadrul legal“ în cazul demolării monumentului de arhitectură datat cu secolul XIX de pe strada Bănulescu-Bodoni, 51 din capitală.

“În cazul demolării construcţiei respective, autorităţile locale au respectat cadrul legal privind autorizarea executării lucrărilor de construcţie“, se spune în comunicatul de presă al Primăriei, specificându-se că administraţia capitalei a interzis demolarea clădirii.

Reacţia Primăriei survine după comunicatul difuzat de Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale care a acuzat Primăria municipiului de dezinformare în cazul demolării clădirii-monument de la intersecţia străzilor Bănulescu-Bodoni şi Columna.

Astfel, potrivit ministerului Construcţiilor, firma “Frezarius-com“, care a demolat monumentul, a respectat procedura prevăzută de legislaţie şi deţine documente avizate de Primărie în acest sens. “Firma “Frizarius-Com” SRL a respectat procedura prevăzută de legislaţie, inclusiv şi Documentaţia de proiect nr. 3.0910, avizată de subdiviziunile abilitate ale Primăriei municipale“, se specifică în comunicatul ministerului Construcţiilor.

Monumentul de arhitectură de la intersecţia străzilor Bănulescu-Bodoni şi Columna din capitală, datat cu secolul XIX, a fost demolat la 25 decembrie curent.

Edificiu a fost un pavilion construit la colţul cartierului şi făcea parte din patrimoniul cultural-istoric al Capitalei. Arhitectura clădirii, reconstruită în 1957, deşi modestă în dimensiuni, a fost în spiritul stilului postbelic. Planul pavilionului avea un colţ rotunjit, orientat spre intersecţia străzilor, umbrit de un portic din patru coloane ale ordinului doric, care repeta partea circulară a clădirii. Sub casă se afla un subsol, rămas de la proprietatea imobiliară distrusă în timpul celui de al doilea război mondial.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
 
Загрузка...
Societate & Cultură
8 ianuarie 2011 11:10
vizualizări: 1333
7 ianuarie 2011 7:31
vizualizări: 1254
4 ianuarie 2011 14:26
vizualizări: 1644
2 ianuarie 2011 10:36
vizualizări: 1979
31 decembrie 2010 12:31
vizualizări: 1046
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool