Politică

TOP 2010: Mai în roşu (Video)

15 ianuarie 2011 11:44
Vizualizări: 1435
0

Luna mai a anului 2010 a fost marcată de mai multe manifestări de amploare organizate în cadrul “Acţiunii sociale“ de partidul de opoziţie de atunci PCRM.

Astfel, la manifestarea organizată de PCRM pe data de 1 mai 2010 în cadrul “Acţiunii Sociale“ au participat circa 20 mii de persoane, care au fost nevoite să protesteze împotriva politicilor guvernării actuale de după gratiile instalate în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Peste o săptămână, la manifestările organizate de comunişti s-au alăturat peste 35 mii de persoane care au organizat la 9 mai 2010 “un marş al Victoriei“ cu ocazia celor 65 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Reprezentanţii, care s-au adunat într-o coloană de mii de persoane, au scandat lozinci “Moldova!“, “Victoria!“, “Gloria!“, “Biruinţă!“.

Totodată, autorităţile de stat au făcut abstracţie de acţiunea de proporţii de la 9 mai, fără a susţine cetăţenii ţării care au dorit astfel să-şi exprime mulţumirea pentru veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană – Marian Lupu, Serafim Urechean, Vladimir Filat şi Preşedintele, Mihai Ghimpu, au participat de 9 mai la un miting separat de acţiunea miilor de chişinăuieni.

Anterior, Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, a refuzat să participe la manifestările desfăşurate cu ocazia sărbătorii celor 65 de ani de la Victorie în Marele Război pentru Apărarea Patriei, menţionând că nu vede motiv pentru participarea Moldovei la Parada Victoriei de la Moscova. “Nu mă leagă nimic de Moscova. Acolo participă doar învingătorii, ce trebuie să facă acolo cei învinşi“, a declarat atunci Ghimpu.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool