Politică

TOP 2010: În baza de date a serviciilor speciale române persoana cu numele Filat Vladimir poartă pseudonimul KANT

11 ianuarie 2011 10:04
Vizualizări: 1338
0

Asupra acestui fapt este indicat în cartea publicistului român Eduard Ovidiu Ohanesian în cartea acestuia Puterea din umbră, despre influențarea serviciilor speciale românești asupra politicului atât în România, cât și în afara graniței ei.

Cartea, editată la Iași, editura Junimea, prezintă copia Fișei personale din Serviciul Român de Informații (SRI), sub numărul 1899, a agentului KANT cu fotografia actualului premier al Moldovei, Vladimir Filat.

În Fișă este indicat că agentul a fost recrutat în baza unor materiale compromițătoare. Datele, indicate în Fișa agentului SRI corespund întocmai cu datele personale din biografia oficială a prim-ministrului în exercițiu al Moldovei, Vladimir Filat.

Se cunoaște că în perioada 1990-94 Vladimir Filat și-a făcut studiile la Universitatea A.I. Cuză, din Iași. Potrivit informației din presa română, în aceeași perioadă dânsul a nimerit în vizorul procurorilor români, fiind suspectat de contrabandă cu țigări MT în proporții deosebit de mari.

Acum mai bine de un an, în ajunul campaniei electorale din 2009, cunoscutul jurnalist din Moldova, Dmitrii Ciubaşenco, care până nu demult a activat în calitate de corespondent al Agenţiei Reuters, a declarat că Partidul Liberal Democrat din Moldova, condus de Vladimir Filat, alături de Partidul Liberal, condus de Mihai Ghimpu, sunt formaţiuni dirijate din România. "Bucureştiul obţine în următorul Parlament doi jucători ai săi - fracţiunile PL (Mihai Ghimpu – n.n.) şi PLDM (Vladimir Filat – n.n.), ceea ce însemnă că va avea posibilitate să influenţeze asupra formării politicii interne şi externe a Republicii Moldova în perioada următoare", scria Dmitrii Ciubaşenco, la în luna ianuarie 2009.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool