Politică

TOP 2010: Arestarea jurnalistului Ernest Vardanean

11 ianuarie 2011 12:04
Vizualizări: 1203
0

Jurnalistul unei publicaţii transnistrene, Ernest Vardanean, a fost arestat de serviciile speciale ale regiunii transnistrene în seara zilei de 7 aprilie 2010, fiind acuzat de “înalta trădare“.

Pe data de 21 aprilie 2010, şefii misiunilor Uniunii Europene în Moldova au semnat o declaraţie comună, prin care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de acţiunile autorităţilor autoproclamate din regiunea transnistreană în privinţa jurnalistului Vardanean.

Ulterior, serviciul de presă al ministerului securităţii de stat al nerecunoscutei republici nistrene a anunţat că pe data de 16 decembrie 2010 Judecătoria Supremă a regiunii l-a condamnat pe jurnalistul Ernest Vardanean la 15 ani privaţiune de libertate, acesta fiind acuzat de spionaj în folosul Moldovei.

Serviciul de presă al ministerului securităţii de stat al nerecunoscutei republici nistrene a anunţat că pe data de 16 decembrie curent Judecătoria Supremă a regiunii l-a condamnat pe jurnalistul Ernest Vardanean la privaţiune de libertate, acesta fiind acuzat de spionaj în folosul Moldovei.

După pronunţarea sentinţei, PCRM a făcut publică o Declaraţie, în care a cerut eliberarea imediată a jurnalistului. Potrivit declaraţiei, acţiunile oficialilor de la Tiraspol sunt inexplicabile atât din punct de vedere moral, cât şi din punct de vedere juridic. “Caracterul aşa zisei anchete şi a procesului de judecată închis de public, indică asupra fabricării unui dosar politic împotriva lui Ernest Vardanean. Sentinţa dură care frânge soarta tânărului, distruge familia lui nu poate fi bazată pe poziţii raţionale şi degradează divergenţele politice dintre cele două maluri ale Nistrului“, se spune în Declaraţia PCRM, în care se manifestă şi protestul faţă de sentinţa pronunţată.

Totodată, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a condamnat neexecutarea de către autorităţile de la Chişinău a obligaţiunilor sale directe în vederea apărării cetăţeanului Republicii Moldova, Ernest Vardanean. PCRM a chemat comunitatea internaţională, structurile europene, Federaţia Rusă, Ucraina, SUA, OSCE să atragă atenţia asupra situaţiei ieşite din comun care s-a creat în urma arestării şi condamnării lui Ernest Vardanean şi să utilizeze influenţa şi autoritatea sa la maxim pentru a contribui la eliberarea cât mai grabnică a jurnalistului.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool