Politică

TOP 2010: Alianţa de guvernământ a susţinut eroizarea criminalilor nazişti

12 ianuarie 2011 10:28
Vizualizări: 1283
0

În perioada guvernării Alianţei pentru Integrare Europeana, formată din partidele conduse de Mihai Ghimpu, Marian Lupu, Serafim Urechean şi Vladimir Filat, a fost atestată o tendinţă activă de eroizare a criminalilor nazişti.

Astfel, pe data de 29 septembrie 2010, numele criminalului de război Antonescu a fost eternizat prin votul consilierilor locali ai PL, PLDM şi PDM din localitatea Codru, care au numit un cartier întreg din perimetrul capitalei Republicii Moldova “Vila Antonescu“. Societatea civilă a acuzat atunci partidele de guvernământ de “eroizarea criminalilor nazişti“.

Preşedintele interimar, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a refuzat tot în 2010, să semneze la Chişinău documentul final al summit-ului CSI, printre care a fost şi adresarea şefilor de stat din CSI privind cea de-a 65-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei şi desemnarea anului 2010 drept an al veteranilor acestui război, după care a refuzat să meargă la Moscova pentru a participa la Parada Victoriei.
 
Tot în acest an, Moldova a refuzat să susţină Rezoluţia privind inadmisibilitatea propagării nazismului, prin care se condamnă încercările de eroizare a celor care au contribuit la crimele nazismului. Rezoluţia a fost adoptată la 16 noiembrie la iniţiativa Rusiei de către cel de-al treilea comitet al AG ONU cu majoritatea absolută de voturi. Spre deosebire de cele 118-a delegaţii naţionale în ONU, delegaţia Moldovei la ONU “s-a abţinut“ să susţină Rezoluţia.

În acelaşi timp, liderul unui alt partid de guvernământ, Premierul moldovean, Vladimir Filat, a participat de nenumărate ori la acţiuni organizate de neonaziştii moldoveni, iar ministerul de Interne, care este controlat de partidul Premierului, a asigurat securitatea marşului neonaziştilor pe străzile centrale ale capitalei moldoveneşti.

Anterior, prim-vicepreşedintele PLDM, Mihai Godea, a egalat crimele săvârşite de mareşalul Ion Antonescu cu activitatea Preşedintelui Statelor Unite ale Americii din acea perioadă, Franklin Delano Roosevelt.

Coaliţia de guvernământ din Moldova a fost creată pe data de 8 august 2009 de către Mihai Ghimpu, Marian Lupu, Serafim Urechean şi Vladimir Filat. Cu voturile acestor partide, pe data de 28 august 2009, Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, care este o formaţiune radicală de dreapta, a fost ales în funcţia de Preşedinte al Parlamentului, iar din data de 11 septembrie 2009 ocupa şi funcţia de Preşedinte interimar.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool