Politică

TOP 2010: CONTRABANDA ANULUI – Guvernarea Filat a dat verde celui mai mare lot de contrabanda cu ţigări (Video)

3 ianuarie 2011 11:40
Vizualizări: 1081
0

Vameşii români de la Punctul de trecere a Frontierei Albiţa au descoperit în noaptea spre 5 martie 2010 aproape 700 mii de pachete de ţigări de contrabandă într-un autocamion care venea din direcţia Leuşeni, Moldova.

Potrivit unui comunicat al autorităţilor vamale române, această captură de ţigări de contrabandă este cea mai mare din anul 2010.

Cele 694370 de pachete de ţigări, în valoare de 380 mii euro, au fost descoperite de vameşii români într-un autotren condus de cetăţeanul moldovean Anatolie G., în vârsta de 37 ani. Conform documentelor de însoţire, camionul era încărcat cu ţevi metalice de la o firmă din Ucraina, pentru o societate comercială din Turcia, dar în loc de bunurile menţionate în documente, vameşii au găsit în compartimentul de marfă ţigări “Doina“, “Plugarul“ şi “MT“. Pentru a justifica greutatea transportului, pe osiile autocamionului erau legaţi mai mulţi saci de nisip, ceea ce a trezit suspiciuni inspectorilor vamali.

Autorităţile judecătoreşti române l-au condamnat pe Anatolie Ganea, conducătorul autocamionului în cauză la 3 ani şi şase luni închisoare. Potrivit deciziei instanţei, Anatolie Ganea mai este obligat “să achite Autorităţii Naţionale a Vămilor, Direcţiei Regională pentru accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi suma de 4 386 939 RON cu titlu de accize“, ceea ce este echivalent a circa 1,3 milioane de dolari americani. Anatolie Ganea în vârstă de 37 de ani este originar din oraşul Străşeni şi are doi copii minori.

Într-un comunicat al Serviciului Vamal al Moldovei, referitor la acest caz, se menţiona că a fost pornită o anchetă de serviciu, iar doi  colaboratori vamali de la postul de trecere a frontierei Leuşeni-Albiţa au fost suspendaţi din funcţie. Comunicatul Serviciului Vamal nu explică cum a fost posibilă transportarea unui astfel de lot de contrabandă, în condiţiile în care, potrivit aceluiaşi comunicat, încă de la începutul anului 2010 se efectuează controlul nedistructiv a tuturor mijloacelor de transport care traversează frontiera vamală, utilizând scanerele mobile cu sisteme de raze “‘X-ray“.

De menţionat că atât şeful Serviciului Grăniceri, cât şi directorul Serviciului Vamal al Moldovei, care este şi ruda lui Filat, au fost numiți în aceste funcţii de către actualul Premier, în privinţa căruia, potrivit presei bucureștene, procurorii români au intentat un dosar penal pe caz de contrabandă cu ţigări, încă la finele anilor ’90. Din aprilie 2009, șeful Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, a exeritat și funcţia de administrator al companiei române “KAPITAL INVEST COMPANY” S.A., în care acţionarii majoritari sunt soţii Filat Vladimir şi Filat Nadejda (Sanda).

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
TOP 2010: CONTRABANDA ANULUI - Raport internaţional evidenţiază creşterea traficului ilicit de ţigări în anul guvernării Filat
TOP 2010: MILIONARUL ANULUI - Premierul Filat înregistrează venituri spectaculoase după doar un an de guvernare
TOP 2010: CONTRABANDA ANULUI: În 2010, România a fost invadată de ţigări de contrabandă din Moldova
Ghelici: Nu există dubii că contrabanda de ţigări are loc sub protecţia autorităţilor Moldovei
O nouă captură record de țigări de contrabandă din Moldova. Filat tace… (VIDEO)
Este evident că avionul AN-2 găsit la Briceni a fost utilizat pentru contrabanda de ţigări
Vladimir Voronin: Contrabandiştii de la guvernare fac de ruşine întreaga ţară
Diplomaţii implicaţi în contrabandă cu ţigări rămân nepedepsiţi de către organele de drept din Moldova
INVESTIGAȚIE JURNALISTICĂ: Noi detalii în cazul implicării diplomaților moldoveni în contrabanda cu țigări
Şoferul tirului reţinut la Albiţa cu ţigări de contrabandă va sta la închisoare și va achita statului român aproape un milion și jumătate de dolari
Noi detalii în cazul de contrabandă cu ţigări de la Albiţa
Autoritățile moldovene se fac responsabile pentru încă un lot important de țigări de contrabandă
Procuratura Generală: În cazul contrabandei de țigări, reținute la Albiţa este vorba despre o schemă criminală internaţională
ŞOCANT: Şeful vămii moldoveneşti confirmă că administrează afacerile familiei Filat
Misiunea EUBAM a refuzat să comenteze cazul de rezonanţă cu captura de ţigări din vama Albiţa
Procuratura Generală s-a autosesizat în cazul capturii de ţigări de contrabandă reţinute la Albiţa
Autorităţi române de frontieră: Preţul de piaţă al capturii de ţigări de contrabandă din Moldova reţinute la Albiţa depăşeşte 1 mln USD (video)
VIDEO: Guvernarea Filat a dat verde celui mai mare lot de contrabanda cu ţigări
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool