Politică

TOP 2010: CRIMA ANULUI: Autorităţile şi-au dat premii pentru inundaţiile organizate în satele din lunca Prutului

12 ianuarie 2011 10:28
Vizualizări: 1223
0

Declaraţia a fost făcută de către ex-ministrul Ecologiei, deputatul în Parlament, Violeta Ivanov, care s-a referit la dispoziţia Premierului moldovean, preşedintelui Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vladimir Filat, potrivit căreia le-au fost acordate premii ministerelor şi departamentelor care “au prevenit şi au lichidat consecinţele inundaţiilor“ din vara anului 2010.

“Pentru stimularea acestui dezastru şi pentru faptul că instituţiile statului nu au luat măsuri şi au permis inundarea satelor, pierderi de sub un miliard de lei, pierderi a vieţilor omeneşti, Guvernul stabileşte câte un premiu bănesc în mărime de un salariu mediu“, a menţionat Ivanov.

În context, ex-ministrul a concretizat că potrivit dispoziţiei lui Filat, au beneficiat de premii reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale, reprezentanţi ai MAI, ai ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, ai ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, ai Agenţiei Rezerve Materiale, precum şi reprezentanţi ai Agenţiei “Apele Moldovei“, care potrivit Violetei Ivanov “au permis poluarea apelor freatice şi subterane, recuperarea cărora nu va avea loc nici chiar în zece ani“.

“Eu nu ştiu pentru ce au fost ei premiaţi. Probabil pentru că nu au luat măsuri, dar aceasta este de altă competenţă şi cred că organele competente se vor ocupa“, a concluzionat Violeta Ivanov.

În acelaşi timp, din cauze necunoscute, în lista instituţiilor premiate nu se regăseşte ministerul Apărării, în pofida faptului că militarii în termen au lucrat zi şi noapte la lichidarea consecinţelor inundaţiilor.

De remarcat că în cadrul investigaţiei jurnalistice a agenţiei OMEGA cu privire la cauzele inundaţiilor din lunca Prutului, directorul agenţiei “Apele Moldovei“, Ion Lupu, a confirmat că a avut loc “o ruptură artificială în satul Nemţeni care a şi produs această inundaţie şi noi am efectuat trei rupturi – două în râul Nârnova, şi una în Prut“.

În rezultatul inundațiilor din lunca Prutului, au decedat două persoane, au fost inundate 3800 hectare de teren, fără case au rămas 1293 de familii, peste 3100 de persoane au fost evacuate, dintre care 614 copii. Pagubele provocate de inundaţii au depăşit 993 mln lei.

În pofida tragediei, până în prezent nici Procuratura Generală, nici ministerul Afacerilor Interne, nici Serviciul de Informaţii şi Securitate nu au iniţiat o anchetă pe cazul inundaţiilor din vara anului 2010.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
TOP 2010: INVESTIGAŢIA ANULUI – Investigaţia agenţiei OMEGA demonstrează caracterul premeditat al inundării satelor din lunca Prutului
TOP 2010: CRIMA ANULUI - Guvernarea din Moldova este acuzată de inundarea intenţionată a satelor din lunca Prutului
TOP 2010: CRIMA ANULUI - Regimul a admis inundaţii dezastruoase în raionul Hânceşti (VIDEO)
Suspecţii în inundarea premeditată a satelor din lunca Prutului au încercat să se apere de justiţie în Parlament
Adevărul despre inundarea luncii Prutului (VIDEO)
Ghimpu, Filat, Lupu şi Urechean sunt responsabili de organizarea genocidului din lunca Prutului
Autorităţile şi-au recunoscut complicitatea în organizarea inundaţiilor din lunca Prutului
Voronin a calificat repartizarea premiilor pentru inundarea organizată a satelor din lunca Prutului drept o palmă dată întregii societăţi
Guvernul Filat nu a întreprins măsuri pentru protejarea apelor freatice în zona inundaţiilor
ŞOCANT: Autorităţile îşi dau premii pentru inundaţiile organizate ale satelor din lunca Prutului
Investigaţia jurnalistică a companiei de televiziune NIT
Igor Dodon consideră că autorităţile sunt obligate să răspundă la un şir de întrebări ce ţin de inundaţiile din Nemţeni
Autorul filmului “Trădaţi de vii“ este convins că mai devreme sau mai târziu în Moldova va avea loc judecarea organizatorilor inundaţiilor din Nemţeni
ŞOCANT: Directorul de la “Apele Moldovei“ îi numeşte pe sinistraţi “fantezişti“
Guvernarea este acuzată de inundarea intenţionată a satelor din lunca Prutului
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool