Politică

TOP 2010: ECHITATEA ANULUI: Agresorul presei a fost achitat de toate instanţele de judecată din Moldova

14 ianuarie 2011 11:27
Vizualizări: 1349
0

Cazul de agresiune a echipei agenţiei OMEGA de către un activist PLDM a ajuns în luna noiembrie 2010 la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Agenţia multimedia de ştiri OMEGA a apelat la CEDO din cauză că dosarul a trecut prin toate instanţele naţionale de judecată naţionale care l-au clasat din cauza lipsei componentei de infracţiune, iar agresorul presei, Ion Chitoroagă, a fost achitat.

Deciziile instanţelor de judecată, au fost tratate de conducerea agenţiei drept un precedent foarte periculos, care poartă un caracter politic. “Regimul Filat ia amploare“, a declarat directorul agenţiei OMEGA, Alexandr Petkov, comentând deciziile instanţelor naţionale de judecată. “Ceea ce s-a pronunţat este un precedent foarte periculos: pentru o călătorie neachitată în troleibuz, persoana este amendată cu 100 de lei, dar pentru că loveşte un jurnalist - persoana este achitată. Regimul Filat va răspunde pentru aceasta“, a declarat Petkov.

Cazul privind agresarea fizică a jurnaliştilor agenţiei OMEGA de către activistul şi candidatul în deputaţi din partea PLDM pe atunci, Ion Chitoroagă, a avut loc la 22 martie 2009, în cadrul acţiunii organizate de PLDM cu genericul "Votează fără frică”.

Acţiunile de intimidare a presei comise de candidatul la funcţia de deputat pe listele PLDM, Ion Chitoroagă, au fost condamnate atât de Biroul OSCE pentru instituţii democratice şi drepturile omului din Moldova, de Comisia Electorală Centrală, cât şi de reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale şi partide politice.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool