Politică

Iurie Roşca: În calitate de vicepremier voi promova reformele pentru dezvoltarea sistemului de drept din ţară

16 iunie 2009 18:06
Vizualizări: 715
0

Iurie Roşca numit, marţi, prin decret prezidenţial în funcţia de vicepremier al Moldovei, intenţionează în noua funcţia să promoveze reformele în domeniul justiţiei şi al sistemului de drept al ţării.

"Sunt bucuros că am posibilitate să pun în practică experienţa mea, acumulată timp de 15 ani în Parlament. În noua postură voi încerca să concentrez toate eforturile în acţiuni de continuare şi aprofundarea a reformelor instituţionale şi politice pentru a fortifica institutele democratice în Moldova", a declarat într-un interviu pentru OMEGA, Iurie Roşca, adăugând că principalele eforturi vor fi concentrate la elaborarea proiectelor de lege, cu scop de dezvoltare a sistemului de drept.

"Totodată, eu sper că împreună cu alţi membri ai Guvernului vom reuşi să stabilim un dialog mai reuşit că societate. Sper că activitatea mea în Executiv va contribui la consolidarea stabilităţii politice în ţară şi la aprofundarea reformelor economice, precum şi la accelerarea procesului de integrare europeană", a conchis Roşca.

În noua sa funcţie, Iurie Roşca va coordona activitatea organelor de drept ale ţării. Anterior această funcţie a fost ocupată de Valentin Mijinschi.

Iurie Roşca este preşedintele Partidului Popular Creştin Democrat, iar în perioada anilor 2005-2009 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului de legislatura a XVI-a.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool