Politică

Salariul Premierului Filat pentru anul 2009 este de peste 36 ori mai mic decât venitul său obţinut din afaceri

14 aprilie 2010 10:24
Vizualizări: 1061
0

Prim-ministrul Moldovei, Vladimir Filat, a obţinut în anul 2009, un venit la locul de muncă de bază în sumă totală de 193 282,69 lei.

În acelaşi timp, declaraţia pe venit care a fost prezentată de Filat organelor fiscale arată că actualul Prim-ministrul, în calitatea sa de deputat și Prim-ministru, a obţinut un venit din valori mobiliare, imobiliare şi cote de participare în capitalul agenţilor economici 7 milioane 16 mii lei, sau de 36,29 ori mai mult decât venitul obţinut la locul de muncă.

Potrivit declarației semnate de Filat, unica sursă din care ar putea proveni un astfel de venit este SC KAPITAL INVEST COMPANY S.A., înregistrată în România și administrată de directorul general al Serviciului Vamal al Moldovei, Tudor Balițchi.

În acelaşi timp, art.3 (d) din Legea cu privire la statutul deputatului în Parlament susţine că funcţia de deputat este incompatibilă cu “exercitarea oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv a funcţiei acordate de un stat străin sau organizaţie internaţională, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice desfăşurate în afara programului stabilit de Regulamentul Parlamentului“.

În declaraţia pe venit a Premierului este indicată şi activitate didactică pe care dânsul a practicat-o pe parcursul anului 2009, obţinând o remunerare pentru aceste servicii în sumă de 2 mii lei.

Declaraţia pe venit a funcţionarilor de stat urmau să fie făcute publice încă în luna februarie curent. Declaraţia Premierului Filat a fost făcută publică miercuri, 14 aprilie.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool