Politică

Premierul moldovean afirmă că a obţinut venit de peste 7 mln lei de la o firmă care datorează bugetului României 5 mln lei

14 aprilie 2010 11:28
Vizualizări: 882
0

Declaraţia pe venit pentru anul 2009 prezentată de actualul Premier, Vladimir Filat, arată că şeful Cabinetului de miniştri a obţinut anul trecut 7 milioane 16 mii lei – “venituri obţinute din valori mobiliare, imobiliare şi cote de participare în capitalul agenţilor economici“.

Singura firmă indicată în declaraţia pe venit a Premierului de unde a fost obţinut acest venit este SC KAPITAL INVEST COMPANY SA, înregistrată în oraşul Iaşi, România, unde Filat a indicat “co-parte a valorilor mobiliare în capitalul agenţilor economici“.

În acelaşi timp, datele Agenției Naționale de Administrare Fiscală  (ANAF) a României arată că Societatea Comercială “KAPITAL INVEST COMPANY” S.A., care aparține premierului moldovean Vladimir Filat, are datorii față de contribuabilii români de 1174624 RON ($ 389425, sau 5 mln MLD).

Sinteza ANAF pentru 9 luni ale anului 2009 mai arată că cea mai mare restanță, admisă de compania premierului moldovean, este față de bugetul de stat al României. Astfel, în anul 2009 compania avea datorii de 30255 RON, având și restanța de peste 800 mii RON pentru anii fiscali precedenți. Suma totala a restanțelor față de bugetul de stat român echivalează cu 280 mii dolari SUA.

Alte două restanțe semnificative au fost admise la obligațiuni față de bugetul asigurărilor sociale ale României – peste 64 mii USD și față de bugetul asigurărilor de sănătate – 35 mii dolari.

Societatea comercială “KAPITAL INVEST COMPANY” S.A. este înregistrată în România. Acţionarii majoritari ai firmei sunt Filat Vladimir și Filat Nadejda (Sanda). Din 13 aprilie 2009 funcţia de administrator al S.C. “KAPITAL INVEST COMPANY” S.A., este exercitată de Tudor Balițchi, care actualmente este șeful Serviciului Vamal al Moldovei.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool