Externe

Filat mai rămâne în atenția procurorilor din România

2 septembrie 2010 10:44
Vizualizări: 1098
0

Ex-consilierul Preşedintelui român, Cozmin Guşă, susţine că Premierul Moldovei, Vladimir Filat, rămâne până în prezent în vizorul procurorilor din România din cauza contrabandei cu ţigări.

Întrebat, miercuri seara, într-o emisiune la un post de televiziune de la Chişinău, care este părerea sa despre candidatura lui Vladimir Filat la funcţia de Preşedinte al Moldovei, Guşă a accentuat că nu-şi doreşte să-l cunoască din mai multe motive, unul dintre care “este dosarul pe care eu îl cunosc legat de Vlad Filat, pe care îl are în România“. “Un dosar care este la Parchetul General (Procuratură) şi pe care dânsul nu l-a lămurit şi în care este legat de contrabanda de ţigări“, a concretizat sursa citată.

În context, Cozmin Guşă a anunţat că dosarul sus-numit este în derulare, iar acesta ar putea afecta intenţiile de aderare ale Moldovei la Uniunea Europeană. Potrivit fostului consilier prezidenţial din România, comunitatea europeană “nu uită şi nu tolerează astfel de dosare“, în care sunt implicaţi conducători ai ţărilor care au aspiraţii europene.

Purtătorul de cuvânt al premierului Filat a declarat că reacția referitor la aceste afirmații ale ex-consilierului Președintelui României vor apărea mai târziu.

Presa română scria anterior că la sfârşitul anilor ’90 Premierul Vladimir Filat a fost implicat în importul de ţigări din Moldova, intrând în atenţia Fiscului şi a procurorilor români pentru că piaţa românească fusese invadată cu tutun de contrabandă. În campania electorală din 2009, Filat declara că nu are nici o legătură cu această urmărire penală şi că dosarul a fost clasat în lipsă de probe.

Totodată, odată cu venirea lui Vladimir Filat în funcţia de Premier, se atestă o creştere considerabilă a cazurilor de contrabandă cu ţigări spre România. Cel mai răsunător caz a fost înregistrat pe data de 5 martie curent în vama românească Albiţa, unde a fost reţinut un tir cu ţigări de contrabandă în valoare de peste un milion de dolari americani. Șeful Serviciului Vamal din Moldova, Tudor Baliţchi, care este și ruda premierului, a fost desemnat în funcţie de către premierul Vladimir Filat. Potrivit unor date oficiale, publicate de ”Monitorul Oficial al României”, Balițchi a fost numit, din aprilie 2009 în funcţia de administrator al companiei române “KAPITAL INVEST COMPANY” S.A., în care acţionarii majoritari sunt soţii Filat Vladimir şi Filat Nadejda (Sanda).

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool