IT & Ştiinţă

PCRM propune studii fără plată către anul 2015

14 octombrie 2010 14:15
Vizualizări: 1941
0

Politicile de tineret ale PCRM pe care intenţionează să le implementeze formaţiunea în următorii 4 ani, prevede acces garantat la studii pentru tineri şi asigurarea către anul 2015 a unui sistem de studii superioare gratuite.

Conform programului de tineret lansat, joi, 14 octombrie, cu denumirea “Oferta PCRM pentru TINEri!“, Partidul Comuniştilor propune “asigurarea către 2015 a învăţământului de stat gratuit“.

Totodată, politicile de tineret prevăd “asigurarea până în anul 2013 a învăţământului gratuit la facultăţile pedagogice, medicină generală, asistenţă socială, specialităţile în domeniul artei şi culturii, specialităţile din domeniul agrar, tehnologii informaţionale“.

Partidul Comuniştilor propune, pe termen scurt, “reintroducerea imediată a numărului de bursieri cu finanţare de la bugetul de stat până la cel echivalent anului 2009 şi repartizarea studenţilor de la contract la studii în bază de buget în conformitate cu rezultatele înregistrate la admitere“.  

PCRM mai planifică “anularea tuturor majorărilor la plata contractelor de studii stabilite pentru anul 2010 în învăţământul de stat secundar-profesional, mediu de specialitate şi cel superior, cu rambursarea a diferenţei de costuri“.

Una dintre prevederile politicilor de tineret cu denumirea “Oferta PCRM pentru TINEri!“, prezentată joi, 14 octombrie, este accesul liber la studii pentru tineri. Totodată, programul prevede acordarea garanţiilor sociale pentru tineri şi familiile tinere, îmbunătăţirea condiţiilor în căminele studenţeşti, consolidarea şi dezvoltarea sectorului civil de tineret, precum şi încadrarea în câmpul muncii a tinerilor absolvenţi.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool