Politică

Servilismul lui Iurie Ciocan se explică prin dorinţa de a prelua şefia CEC (Audio)

16 decembrie 2010 12:20
Vizualizări: 2987
0

De această părere este analistul politic, directorul Centrului de Strategii politice şi economice “Moldova europeană“, Victor Gurău, care a comentat pentru agenţia OMEGA, declaraţiile secretarului CEC, Iurie Ciocan, potrivit căruia partea motivată a deciziei Curţii Constituţionale nu prevede caracterul obligatoriu al verificării listelor suplimentare din alegerile anticipate recente.

“Nu este de mirare că anume dl Ciocan, care este portavoce şi pretendentul Nr. 1 la postul de preşedinte al Comisiei Electorale Centrale pentru viitor, a îndeplinit întocmai toate instrucţiunile venite de la autorităţile centrale pentru a obţine acel rezultat scontat  pe care şi-l doreşte guvernarea Alianţei pentru Integrare Europeană“, a specificat analistul politic, referindu-se la decizia conducerii CEC de a interzice accesul la listele suplimentare a reprezentanţilor partidelor politice şi a observatorilor antrenaţi în procesul de renumărare a voturilor, ignorând astfel hotărârea Curţii Constituţionale.

Potrivit politologului, comportamentul secretarului Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, trădează “în esenţă, interesele unor grupuri politice, interesele personale ale dl Ciocan pentru viitorul apropiat şi mai îndelungat şi interesele materiale“.  

De menţionat, că mandatul actualei componenţe a Comisiei Electorale Centrale a expirat la începutul lunii noiembrie, dar a fost prelungit printr-o hotărâre a organului legislativ pentru organizarea scrutinului parlamentar anticipat care s-a desfăşurat la 28 noiembrie 2010.

Comisia Electorală Centrală a interzis verificarea listelor suplimentare din alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie curent, motivând că decizia Curţii Constituţionale prin care s-a dispus renumărarea voturilor nu prevede şi verificarea listelor suplimentare. Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a accentuat că în partea motivată a deciziei CC nu se prevede caracterul obligatoriu al verificării listelor suplimentare.

În acelaşi timp, preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a declarat pentru presă că decizia CC din 10 decembrie cu privire la renumărarea totală a voturilor exprimate la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie prevede explicit că, paralel cu procesul de numărare repetată a buletinelor de vot, urmează să se verifice şi listele electorale de bază şi cele suplimentare.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool