Economie

Filat este acuzat de crearea unei grupări pentru evaziune fiscală de proporţii (Audio)

27 decembrie 2010 12:02
Vizualizări: 1838
0

Premierul moldovean, preşedintele PLDM, Vladimir Filat şi subalternii săi pe linie de partid şi de Guvern, Veaceslav Negruţă şi Nicolae Platon sunt acuzaţi de protejarea evaziunilor fiscale de proporţii în mai multe domenii de activitate economică.

Declaraţia a fost făcută de liderul grupului de iniţiativă pentru formarea Partidului Producătorilor din Moldova, Andrei Donică, care a prezentat luni, 27 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă “mai multe probe video în acest sens“ şi a cerut “demisia şefului Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Platon“.

Potrivit lui Donică, prin adoptarea Hotărârii Guvernului din 28 octombrie curent, când fructele citrice şi exotice au fost eliminate din lista mărfurilor importante, “prin aportul acestor demnitari, acum preţurile la aceste produse au crescut, nu sunt controlate şi mai mult, agenţii economici nu achită impozite şi nu au aparate de casă şi control“. “Cred că aceşti demnitari au avut un interes financiar de a scoate aceste produse din lista mărfurilor necesare. Zilnic, se fac vânzări de circa un milion de lei, dintre care 166 de mii reprezintă TVA-ul care nu este achitat, iar bugetul pierde sume enorme“, a conchis Donică.

Totodată, potrivit sursei citate, “organele statului protejează masiv evaziunile fiscale în mai multe domenii, nu doar în privinţa comercializării citricelor“. “Domnul Filat spune că luptă pentru o Moldovă fără sărăcie. Nu ştiu cum luptă dl Filat cu sărăcia, pentru că lucrurile stau altfel“, a specificat Donică, subliniind că în plin centrul capitalei se desfăşoară activitate economică necontrolată.

Liderul grupului de iniţiativă pentru formarea Partidului Producătorilor din Moldova a mai specificat că după Hotărârea Guvernului vizată, a sesizat ministerul Economiei, ministerul Finanţelor, condus de Veaceslav Negruţă, Inspectoratul Fiscal condus de Nicolae Platon vizavi de situaţia cu fructele citrice care sunt “comercializate ilegal“. “Răspunsul pe care l-am primit de la Inspectoratul Fiscal, cât şi cel de la ministere a fost unul fără conţinut, pur formal“, a subliniat Donică, specificând că lipsa de acţiuni din partea Inspectoratului Fiscal confirmă încă o dată “politizarea excesivă a instituţiei conduse de un reprezentant al PLDM“.

Sursa citată a specificat că va continua lupta cu evaziunile fiscale de proporţii care sunt ignorate sau/şi protejate de organele abilitate cu controlul acestor domenii, menţionând că formaţiunea sa va organiza acţiuni anti-evaziuni fiscale.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
Cod video
 
Загрузка...
SEO monitor
Яндекс цитирования
Rambler's Top100
Stiri
Free Page Rank Tool